Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal, extrem de activă pe piața transferurilor! După Jesus, Arteta a pus ochii pe un alt atacant

Nicu Savin

Publicat 15/05/2022 la 11:55 GMT+3

Arsenal vrea să schimbe liniile începând din sezonul viitor, iar șefii de pe Emirates lucrează intens pentru a-i aduce lui Arteta jucătorii doriți. Presa engleză susține că "tunarii" sunt în discuții avansate cu Jonathan David (Lille) și brazilianul Pepe (FC Porto).

Arsenal maager Mikel Arteta attends a press conference at London Colney on December 14, 2021 in St Albans, England.

Credit imagine: Getty Images

Arsenal are șanse reale de a termina pe locul 4 în Premeier League, ceea ce ar reprezenta revenirea în Champions League după o pauză de 6 ani. Oficialii de pe Emirates s-au convins de abilitățile lui Arteta și fac tot posibilul să-i aducă ibericului jucătorii ceruți, în speranța că echipa va avea rezultate și mai bune în sezonul viitor.
Arteta va schimba liniile în ofensivă din vară, Lacazette și Nketiah urmând să plece. "Tunarii" au perfectat deja transferul lui Marquinhos, un brazilian de mare viitor de la Sao Paulo, iar Gabriel Jesus este și el aproape de o mutare pe Emirates.
Citește și:

Arsenal, cea mai activă echipă din Premier League pe piața transferurilor

Conform Mirror, Arsenal încearcă să aducă alți doi jucători de profil ofensiv care au impresionat în acest sezon. Este vorba despre Jonathan David de la Lille și Pepe de la FC Porto. Canadianul de 22 de ani a marcat 17 goluri în acest sezon pentru echipa din Ligue 1, dintre care 3 în Champions League, și a atras atenția mai multor cluburi importante.
Lille este recunosct ca un club care trăiește din vânzarea de jucători, astfel că e foarte probabil să-l cedeze pe David în această vară. Evaluat la 50 de milioane de €, atacantul canadian este dorit în egală măsură de West Ham United și Aston Villa, dar Arsenal ar avea prima șansă la transfrul său, fiind un club cu o rezonanță mai mare. Relațiile dintre Arsenal și Lille sunt dintre cele mai bune, în urmă cu 3 ani "tunarii" plătind 80 de milioane de € pentru Nicolas Pepe către formația franceză.
În ceea ce-l privește pe brazilianul Pepe, acesta a dat un randament excelent la FC Porto în acest sezon. Chiar dacă nu este un marcator înnăscut (are doar 5 goluri în 40 de meciuri jucate în toate competițiile), Pepe este foarte util pe postul de mijlocaș stânga, ajutând enorm echipa în plan ofensiv și descurcându-se excelent și în defensivă.
Porto l-a luat pe Pepe anul trecut de la Gremio pentru 15 milioane de €, dar e de așteptat ca Arsenal să plătească mai mult pentru serviciile sale. Brazilianul este și în atenția lui Crystal Palace, Vieira insistând de o bună perioadă pentru transferul său.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo