Arsenal a început dezastruos acest sezon în Premier League, dar ulterior și-a revenit și traversează o perioadă excelentă. Totuși, echipa lui Arteta are probleme serioase în ofensivă, marcând numai 5 goluri în primele 7 etape de campionat.
Aubameyang și Lacazette trec prin pase proaste de mai multă vreme, iar ceilalți jucători de atac nu sunt marcatori de clasă, astfel că șefii clubului pregătesc deja transferul unui atacant de careu în vara viitoare. Asta și în condițiile în care plecarea lui Lacazette este iminentă.
Francezul ajuns pe Emirates în 2017, în schimbul sumei de 53 de milioane de €, se află în ultimul an de contract și presa engleză scrie că sunt șanse mici să se ajungă la o înțelegere privind o prelungire. De altfel, atacantul de 30 de ani reprezintă foarte rar o soluție pentru Arteta, cel puțin în meciurile de campionat, unde a bifat doar 2 prezențe în acest sezon, de fiecare dată venind de pe bancă.
Fotbal
Top 20 cei mai scumpi atacanți centrali din istorie. Erling Haaland e doar pe locul 18!
12/10/2022 LA 09:34
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235745.png

Arsenal, interesată de Luka Jovic

În acest context, șefii lui Arsenal studiază deja piața în vederea transferului unui atacant în vara anului viitor sau chiar în iarnă. Ibericii de la Fichajes.net susțin că Arsenal va încerca să-l ia pe Luka Jovic, atacantul lui Real Madrid. Sârbul a fost cumpărat de Real în 2019, de la Eintracht Frankfurt, contra sumei de 63 de milioane de €. Din păcate pentru el, Jovic nu s-a adaptat pe Bernabeu, marcând doar 2 goluri în prima parte a stagiunii trecute, astfel că madrilenii l-au împrumutat la fostul său club.
Nici în Bundesliga Jovic nu a mai strălucit cum o făcea acum 3 ani, când a reușit să marcheze 27 de goluri în 48 de meciuri pentru Frankfurt. Venirea lui Ancelotti părea să fie o nouă șansă pentru Jovic, dar nici sub conducerea italianului jocul său nu este la parametri așteptați, el nerușind să înscrie niciun gol în acest sezon.
De menționat că nici nu a primit prea multe minute de joc. Nici nu poate fi altfel ținând cont de forma fabuloasă pe care o traversează Benzema, sârbul și francezul fiind practic concurenți pe post.
Așadar, un club ca Arsenal i-ar putea relansa cariera lui Jovic și e posibil ca și jucătorul, dar și clubul să-și dorească o despărțire în vara viitore. Totuși, Realul va dori să recupereze măcar o parte consistentă din suma plătită pe Jovic, dar pentru Arsenal nu ar fi o problemă atât de mare să o achite. În plus, relațiile dintre Arsenal și Real Madrid sunt foarte bune, înaintea acestui sezon Odegaard ajungând pe Emirates în schimbul a 35 de milioane de €.
La Liga
Un fost atacant al Realului aruncă săgeți spre Ancelotti! "Aveam nevoie de un astfel de antrenor"
28/07/2022 LA 10:53
La Liga
Unul dintre titularii lui Bayern, oferit în această vară la Real Madrid! Reacția "galacticilor"
15/07/2022 LA 05:53