"Tunarii" debutează în sezonul 2021/22 din Premier League pe data de 13 august, în meciul inaugural, împotriva nou promovatei Brentford. Însă fanii nu au motive de bucurie după ce echipa lui Mikel Arteta, fără starurile lor care au participat la Euro 2020, au pierdut surprinzător la Edinburgh.
Arsenal a început meciul în mare parte cu jucători care în sezonul trecut nu au prins foarte multe minute în Premier League, alături de care au evoluat tinerii Harrison Clarke și Arthur Okwonko. Pentru tânărul portar Okwonko nu a fost tocmai o experiență plăcută, la o pasă înapoi a fundașului dreapta Cedric Soares, portarul crescut în academia Arsenal a greșit decisiv și Hibernian a reușit deschiderea scorului în minutul 21 prin Martin Boyle.
Premier League
Arsenal, extrem de activă pe piața transferurilor! După Jesus, Arteta a pus ochii pe un alt atacant
15/05/2022 LA 08:55

Jucătorul care obține un penalty nu ar trebui să-l execute

Mikel Arteta a făcut 7 modificări la pauza jocului în încercarea de a vedea cât mai mulți jucători, dar și pentru a obține un rezultat bun. Printre aceștia au fost introduși jucători importanți precum Partey,Lacazette și Pepe. Însă cei care au reușit să înscrie, după o fază fixă în care apărarea lui Arsenal a făcut o serie de greșeli ce l-au înfuriat pe Arteta, au fost gazdele de la Hibernian, în minutul 69, gol Daniel Mackay. Englezii au repus mingea l-a mijloc și au continuat să atace, iar în minutul 72 Pepe a obținut un penalty ușor acordat. Totuși "tunarii" nu au ținut cont de regula nescrisă a fotbalului: "Jucătorul care obține un penalty nu ar trebui să-l execute", iar Pepe a ratat șansa de a reduce din diferență.
În minutul 82, Emile Smith Rowe, după o mișcare cuprinzătoare pe dreapta, a reușit să reducă din diferență, dar a fost puțin prea târziu, deoarece Arsenal nu a mai avut timp să egaleze. Scor final Hibernian 2–1 Arsenal, prima înfrângere a tunarilor de la sfârșitul lunii aprilie, când pierdea manșa tur a semifinalelor Europa League, 2-1 împotriva câștigătoarei competiției Villareal.
Până acum, Arsenal a reușit un singur transfer în această vară, fundașul stânga Nuno Tavares, venit pentru 8 milioane de euro de la Benfica, dar acesta nu a fost pe foia de joc în meciul împotriva scoțienilor.
Premier League
Lacazette, pe picior de plecare. Unde poate ajunge căpitanul lui Arsenal din vară
18/04/2022 LA 12:53
Liga
Real Madrid vrea să-și ia un fundaș din Premier League! Oferta pe care au pregătit-o "galacticii"
28/03/2022 LA 09:10