Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal, rezultat șocant în primul meci de pregătire! Seria victoriilor, întreruptă de o echipă din Scoția

Stefan Toma

Actualizat 14/07/2021 la 13:06 GMT+3

Mai este aproape o lună până la începutul Premier League și cele mai mari cluburi din Anglia s-au reunit. Arsenal a avut primul test în pregătirile pentru noul sezon, iar înfrângerea cu 2-1 împotriva scoțienilor de la Hibernian a arătat o echipă a "tunarilor" mult mai puțin inspirată decât înainte de pauză. În ultimele 5 meciuri din sezonul precedent, semifinalista Europa League a avut 5 victorii.

Mikel Arteta watches on, Hibernian v Arsenal, Easter Road, Edinburgh, July 23, 2021

Credit imagine: Getty Images

"Tunarii" debutează în sezonul 2021/22 din Premier League pe data de 13 august, în meciul inaugural, împotriva nou promovatei Brentford. Însă fanii nu au motive de bucurie după ce echipa lui Mikel Arteta, fără starurile lor care au participat la Euro 2020, au pierdut surprinzător la Edinburgh.
Arsenal a început meciul în mare parte cu jucători care în sezonul trecut nu au prins foarte multe minute în Premier League, alături de care au evoluat tinerii Harrison Clarke și Arthur Okwonko. Pentru tânărul portar Okwonko nu a fost tocmai o experiență plăcută, la o pasă înapoi a fundașului dreapta Cedric Soares, portarul crescut în academia Arsenal a greșit decisiv și Hibernian a reușit deschiderea scorului în minutul 21 prin Martin Boyle.

Jucătorul care obține un penalty nu ar trebui să-l execute

Mikel Arteta a făcut 7 modificări la pauza jocului în încercarea de a vedea cât mai mulți jucători, dar și pentru a obține un rezultat bun. Printre aceștia au fost introduși jucători importanți precum Partey,Lacazette și Pepe. Însă cei care au reușit să înscrie, după o fază fixă în care apărarea lui Arsenal a făcut o serie de greșeli ce l-au înfuriat pe Arteta, au fost gazdele de la Hibernian, în minutul 69, gol Daniel Mackay. Englezii au repus mingea l-a mijloc și au continuat să atace, iar în minutul 72 Pepe a obținut un penalty ușor acordat. Totuși "tunarii" nu au ținut cont de regula nescrisă a fotbalului: "Jucătorul care obține un penalty nu ar trebui să-l execute", iar Pepe a ratat șansa de a reduce din diferență.
În minutul 82, Emile Smith Rowe, după o mișcare cuprinzătoare pe dreapta, a reușit să reducă din diferență, dar a fost puțin prea târziu, deoarece Arsenal nu a mai avut timp să egaleze. Scor final Hibernian 2–1 Arsenal, prima înfrângere a tunarilor de la sfârșitul lunii aprilie, când pierdea manșa tur a semifinalelor Europa League, 2-1 împotriva câștigătoarei competiției Villareal.
Până acum, Arsenal a reușit un singur transfer în această vară, fundașul stânga Nuno Tavares, venit pentru 8 milioane de euro de la Benfica, dar acesta nu a fost pe foia de joc în meciul împotriva scoțienilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo