Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal - Tottenham | Cine iese din criză?

Eurosport
DeEurosport

Publicat 26/09/2021 la 08:14 GMT+3

Este ziua cea mare pentru fanii din nordul Londrei. Arsenal și Tottenham au una dintre cele mai încinse rivalități din capitala Angliei. Ambele echipe trec printr-o perioadă mai dificilă, iar o victorie în acest derby, le va da moral pentru următoarea parte a sezonului. Partida poate fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player, de la ora 18:30

Harry Winks de la Tottenham va avea viață grea cu Pierre-Emerick Aubameyang, atacantul lui Arsenal

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de David Căileanu
Arsenal și Tottenham au avut un start de sezon în oglindă. În primele 3 etape din acest sezon, băieții lui Arteta au înregistrat 3 înfrângeri. Iar în următoarele 2 jocuri Arsenal s-a impus cu scorul de 1-0, pe teren propriu cu Norwich și în deplasarea de la Burnley. De partea cealaltă, băieții lui Nuno Espirito Santo au început diametral opus față de rivalii din nordul Londrei, Spurs a câștigat primele 3 meciuri cu scorul de 1-0, aceste 3 partide fiind doar un foc de paie sau un praf în ochi pentru fanii lui Tottenham. În următoarele 2 partide, pintenii au încasat 2 înfrângeri severe, cu scorul de 3-0, din partea lui Crystal Palace și Chelsea.
picture

Rezumatul meciului dintre Tottenham și Chelsea, încheiat cu victoria oaspeților, 3-0

În sezonul trecut, cele 2 rivale și-au împărțit victoriile. Ambele echipe adjudecându-și partida ce au disputat-o pe teren propriu. Antrenorul lui Arsenal, Mikel Arteta cunoaște foarte bine intensitatea acestor meciuri și cât de importantă este victoria în derby. Ibericul a obținut victorii împotriva lui Tottenham atât ca jucător cât și ca antrenor. Cu o victorie în acest duel, Arteta ar avea parte de o gură de oxigen, care îi este atât de necesară lui Arsenal în această perioadă.
De partea cealaltă, Espirito Santo se află la primul duel oficial în cadrul acestei vechi rivalități din nordul Londrei. Portughezul are nevoie de cele 3 puncte din acest joc, pentru a spăla imaginea pe care a lăsat-o echipa lui în ultimele 2 etape din Premier League. Desigur, Nuno vrea să aibă și un început cu dreptul pe banca lui Spurs, în cadrul meciurilor care îi interesează cel mai mult pe fanii lui Spurs. E clar că o victorie pe terenul rivalilor de moarte, acesta ar putea pune o cărămidă importantă la clădirea unei relații de lungă durată cu suporterii lui Tottenham.
picture

City a distrus-o pe Arsenal! Rezumatul unei partide rușinoase pentru "tunari"

La mijlocul săptămâni, cele 2 echipe au reușit să ajungă în optimile Cupei Ligii. Arsenal a învins-o pe teren propriu, cu scorul de 3-0, pe Wimbledon, formație din a treia ligă engleză. Iar Spurs a învins-o în deplasare, pe Wolves. Băieții lui Espirito Santo cheltuind ceva energie în acest meci, deoarece au jucat 120 de minute, scorul după 90 de minute fiind 2-2. Tottenham s-a calificat în optimi după loviturile de departajare.

Arsenal - Tottenham | Criza din ofensivă. Aubameyang vs Kane

Jucătorii din atacul celor 2 formații trec printr-o perioadă nefastă, din punct de vedere al eficienței în fața porților adverse. Arsenal are cea mai slabă ofensivă din acest campionat alături de Wolves și Norwich. În primele 5 etape, elevii lui Arteta au reușit să marcheze doar 2 goluri. Nici Tottenham nu excelează la acest capitol, elevii lui Nuno au reușit să marcheze cu un gol mai mult față de adversarii lor de astăzi.
Principalele guri de foc ale celor două formații, Aubameyang și Kane, trec printr-o perioadă de căutări. Acest aspect se pare că s-a reflectat și în jocul celor de la Arsenal și Tottenham în fața porții.
picture

Rezumatul de la Arsenal - Tottenham și analiza partidei. Unde a câștigat Arteta meciul

Gabonezul are un singur gol marcat în acest sezon de Premier League. Dar acest lucru pare să nu fie o surpriză pentru jucătorul african, sezonul trecut după primele 5 etape jucate, Aubameyang având tot 1 gol marcat în campionat. Al doilea gol venind abia în etapa cu numărul 7 dintr-un penalty, marcat pe Old Trafford.
Surpriza cea mare este Harry Kane. Căpitanul naționalei Angliei nu are niciun gol înscris în acest campionat, în primele 5 partide. Kane, cel mai bun marcator al sezonului trecut de Premier League, pare să fie afectat destul de serios la nivel mental, de evenimentele prin care a trecut în această vară. Englezul dorind să o părăsească pe Tottenham pentru Manchester City, a afirmat că își dorește să joace la o echipă care poate să câștige trofee. De atunci, au început probleme pentru atacantul lui Spurs, care a intrat în conflict cu oficialii clubului ce nu i-au permis trecerea în echipa lui Guardiola. Englezul a revenit la sentimente mai bune pentru actuala sa echipă, dar evenimentele ce s-au întâmplat în perioada de transferuri par să-i fi stricat forma lui Kane, care nu se regăsește în acest start de sezon. Un meci bun cu Arsenal poate să-l descătușeze din nou pe Harry Kane, cel care este și golgheterul all-time din acest derby. Englezul are până acum 11 goluri în derby-ul nordului Londrei.
picture

Premier League | Tottenham - Arsenal 2-0. Rezumatul meciului

Un derby, e un derby, indiferent de pozițiile din clasament sau forma pe care o traversează una dintre echipe. În aceste meciuri, motivația vine de la sine. Chiar dacă Arsenal și Tottenham nu se mai află în lupta pentru Big 4, nu înseamnă că dorința și ardoarea de a câștiga acest meci de către ambele formații a scăzut. Ne așteaptă un meci intens, cu o încărcătură deosebită, iar jucătorii celor 2 formații vor lupta până la ultima picătură de energie pentru a ieși triumfători din acest meci legendar al nordului Londrei. Arsenal – Tottenham în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player, de la ora 18:30.
Arsenal - Tottenham va fi duminică de la ora 18.30 pe Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo