Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arteta are 3 ținte clare în această iarnă! Care sunt fotbaliștii ceruți de antrenorul lui Arsenal

Nicu Savin

Actualizat 27/12/2021 la 17:27 GMT+2

Mikel Arteta a transformat-o pe Arsenal într-o echipă cu pretenții la un loc de Champions League. Antrenorul iberic este convins că acest obiectiv poate fi atins dacă va primi întăriri în această iarnă și le-a transmis șefilor o listă cu 3 fotbaliști pe care și-i dorește neapărat sub comandă.

Mikel Arteta

Credit imagine: Getty Images

Arsenal a avut un start de sezon dezastruos, cu 3 înfrângeri fără gol marcat în primele 3 etape din Premier League. Se credea că formația de pe Emirates va avea un nou sezon ratat, iar scaunul lui Mikel Arteta începuse să se clatine.
Ibericul a pus ușor-ușor lucrurile la punct, iar Arsenal este printre cele mai în formă echipe din Premier League în acest moment, ocupând locul 4. Visul revenirii în Champions League prinde contur în acest context, iar Arteta vrea neapărat să primească întăriri în perioada de mercato din iarnă.
Conform metro.co.uk, antrenorul "tunarilor" le-a și transmis șefilor care sunt fotbaliștii pe care îi vrea cât mai repede sub comandă. Principala țintă este Dusan Vlahovic, atacantul Fiorentinei, mai ales în condițiile în care Aubameyang a intrat în disgrația antrenorului și probabil va pleca.
Dejan Kulusevski de la Juventus și Denis Zakaria de la Borussia Monchengladbach sunt ceilalți doi jucători ceruți insistent de Arteta. Primul nu reușește să se impună la Juventus și torinezii ar vrea să se despartă de el, iar al doilea este considerat printre cei mai buni închizători din Bundesliga și ar vrea să facă pasul către o echipă mai importantă, el neacceptând prelungirea contractului scadent în vara viitoare. În plus, Zakaria are și avantajul de a fi un jucător polivalent, el putând evolua cu un randament bun și ca fundaș central.
Pe lângă Aubameyang, care a avut probleme comportamentale și aproape sigur va pleca, "tunarii" vor pierde și alți jucători în vara viitoare sau chiar mai repede: Lacazette și Nketiah nu-și vor prelungi contractele, iar Maitland-Niles este dorit de Mourinho la Roma.
Citește și:

Arteta, în extaz după victoria lui Arsenal la Norwich

Arsenal s-a impus categoric pe terenul lui Norwich, scor 5-0, în etapa de Boxing Day. La finalul partidei, Arteta a lăudat evoluția echipei sale, care începe să intre în discuția pentru Top 4. Managerul spaniol a adus în discuție întregul progres făcut de Arsenal de la începutul sezonului, când se afla pe ultimul loc după trei etape disputate, până în prezentul care o vede pe trupa londoneză pe o poziție pe care nu s-a mai aflat de câțiva ani.
picture

Arsenal a spulberat-o pe Norwich de Boxing Day! Rezumatul unui meci fără istoric

"Mergem pe fiecare teren să încercăm să ne impunem jocul și acesta a fost un exemplu foarte bun. Este o victorie mare pentru noi. Modul în care am dominat de la bun început și calitatea pe care am arătat-o, sunt foarte fericit. Direcția în care o ia echipa, cum creștem, înțelegerea, unitatea și suportul de la fani pe fiecare teren este legat de modul în care vrem să jucăm noi", a declarat Mikel Arteta.
Arteta pare convins că dacă va primi jucătorii doriți poate lupta de la egal la egal cu Tottenham și Manchester United pentru un loc de Champions League, deoarece Mancehster City, Liverpool și Chelsea sunt la un alt nivel și cel mai probabil vor termina în Top 3 acest sezon de Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo