Mikel Arteta spune că Arsenal a fost curajoasă atunci când a decis să nu aducă un înlocuitor pentru Aubameyang, după despărțirea de fostul căpitan al echipei, în luna ianuarie. Atacantul din Gabon intrase într-un conflict cu antrenorul echipei, el jucând ultima oară în luna decembrie, în înfrângerea de pe terenul lui Everton.
În cele din urmă, pentru a mulțumi pe toată lumea, cele două părți au ajuns la concluzia că cel mai bine ar fi ca Aubameyang să plece, iar acesta a ajuns pe Camp Nou, la Barcelona.
Mikel Arteta a recunoscut că fanii au fost deranjați de faptul că "tunarii" nu au adus întăriri în atac și crede că a fost o decizie curajoasă luată de către club:
Premier League
Kevin de Bruyne a fost votat jucătorul sezonului în Premier League. Clubul select în care a intrat
ACUM 12 ORE
"Noi mereu luăm deciziile în interesul clubului, pentru a avea cele mai bune prestații la echipă. Am luat acea decizie ca trei părți: una a fost clubul, una a fost Aubameyang și cealaltă a fost Barcelona. Toate cele trei părți au crezut că acesta este lucrul corect pe care trebuie să îl facem.
Să îi enervăm pe fani a fost o posibilitate, dar cred că atunci când ai o direcție clară și un proces prin care iei deciziile, trebuie să fii nemilos. Trebuie să ai un anumit curaj și o constanță în luarea deciziilor. Dacă o decizie este să aduci un jucător pe care ni-l permitem, care va face echipa mai bună și va deveni sustenabil în viitor, atunci se va pune problema de așa ceva. Dacă ești tentat să faci ceva, dar crezi că vei avea probleme în lunile sau anii care vor veni, atunci ar trebui să nu o faci. Cred că am avut curaj să nu o facem.
Am făcut ce trebuia să facem, ceea ce a fost responsabilitatea noastră ca oameni care se ocupă de acest club de fotbal. Dar dacă a fost bine sau nu vom afla abia la finalul sezonului și va depinde de câte meciuri vom câștiga", a declarat Mikel Arteta pentru Sky Sports.
Citește și:

Arsenal luptă în acest sezon pentru a termina în top 4 în Premier League

Pierre-Emerick Aubameyang a petrecut patru sezoane pe Emirates, după ce a ajuns la Arsenal de la Borussia Dortmund. În ultimele sale luni la Londra, el a intrat într=un conflict cu Mikel Arteta din cauza unor acte de indisciplină, iar jocul său nu a fost pe măsura așteptărilor. În 14 partide în acest sezon, Aubameyang a marcat doar 4 goluri.
Arsenal se află pe locul 6 în Premier League, cu 45 de puncte, dar are trei partide mai puțin disputate față de ocupantele locurilor 4 și 5, Manchester United (47 de puncte), respectiv West Ham (45 de puncte).
Pentru echipa lui Mikel Arteta urmează partida din deplasare de duminică de la Watford, împotriva penultimei echipe din prima ligă engleză.
Watford-Arsenal este duminică de la ora 16:00, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/03/02/3330168.jpg
Premier League
Câți bani încasează fiecare club din Premier League pentru locurile ocupate la finalul sezonului
ACUM 14 ORE
Premier League
Phil Foden, cel mai bun tânăr jucător din Premier League
ACUM 14 ORE