Articol scris de Andrei Nicolae
Trupa de pe Villa Park este gata să plătească o sumă de aproximativ 70 de milioane de euro pentru Kalvin Phillips, care ar deveni cel mai scump transfer din istoria echipei din Birmingham.
Steven Gerrard își dorește să întărească compartimentul median în următoarea perioadă de transferuri, ținând cont că Douglas Luis și Carney Chukwuemeka vor părăsi clubul cel mai probabil. Phillips a devenit astfel ținta numărul 1 pe Villa Park pentru sezonul 2022/23, potrivit The Telegraph.
MLS
Cine sunt cei mai bine plătiți 10 jucători din istoria MLS! Bale sau Beckham nu se află pe listă
01/07/2022 LA 11:34
Clubul vrea să își echilibreze zona de mijloc, deoarece atât John McGinn, cât și Jacob Ramsey sunt mijlocași de profil ofensiv. Villa a încercat să obțină un închizător de când a revenit pe prima scenă a fotbalului englez, în 2019, însă încercările fostului antrenor, Dean Smith, au eșuat.
Transferul lui Phillips a fost vizat de echipa lui Gerrard și în urmă cu trei ani, însă negocierile dintre cele două tabere nu au ajuns la un acord comun. Fosta legendă a lui Liverpool vrea să obțină semnătura lui Phillips, deși mijlocașul mai are doi ani de contract cu Leeds, iar o ofertă de prelungire a înțelegerii este, de asemenea, pe masă.
Gerrard speră să fie susținut de club în ceea ce privește reconstrucția echipei din sezonul următor. Britanicul a declarat în weekend care sunt așteptările sale de la noua stagiune:
"Acum nu este vorba despre cifre și sume. Ce au făcut conducătorii pentru acest club a fost fenomental în ceea ce a privit susținerea. Nu cred că se vor schimba ținând cont de comunicarea pe care am avut-o, sunt foarte ambițioși și vor să câștige meciuri, la fel ca mine. Cred că suntem aliniați de la începutul clubului până la sfârșit. Staff-ul meu apropiat știe unde suntem puternici și unde avem nevoie de întăriri", a spus antrenorul.
Citește și:

Villa are un buget de transferuri de 170 de milioane de euro

Un posbil transfer al lui Kalvin Phillips ar consuma foarte mult din bugetul pregătit de britanici pentru perioada de mercato din vară. Villa a luat și alți jucători în vizor, pe care dorește să îi aducă la club pentru sume mult mai mici de bani.
O altă țintă de pe Villa Park este Yves Bissouma, jucătorul lui Brighton. Jucătorul din Mali a fost ofertat de echipa lui Gerrard și în perioada de iarnă, însă clubul nu a acceptat suma de aproape 30 de milioane de euro pregătită de gruparea din Birmingham.
Premier League
După Haaland, City mai dă "un tun"! Mijlocașul care și-a dat deja acordul pentru a ajunge pe Etihad
24/06/2022 LA 18:30
Fotbal
Guardiola a pus ochii pe un mijlocaș din Premier League! Cine e așteptat în locul lui Fernandinho
19/05/2022 LA 08:30