Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aubameyang, ignorat de Arteta după ce a fost forțat să se întoarcă de la Cupa Africii din cauza problemelor respiratorii

Romeo Ene

Publicat 26/01/2022 la 14:45 GMT+2

Fostul căpital al lui Arsenal, Pierre-Emerick Aubameyang nu intră în planurile antrenorului Mikel Arteta pentru a doua parte a sezonului, iar clubul speră să se despartă de jucător înainte de finalul perioadei de transferuri.

LIVERPOOL, ENGLAND - DECEMBER 06: Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang after the Premier League match between Everton and Arsenal at Goodison Park on December 06, 2021 in Liverpool, England. (Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

Credit imagine: Eurosport

Atacantul gabonez are o situație dificilă la Arsenal, fiind exclus din lotul primei echipe pentru cantonamentul ce va avea loc în Dubai.
El a pierdut banderola de căpitan din cauza unor presupuse probleme de comportament.
Arteta nu a oferit un răspuns concret în legătură cu situația lui Aubameyang, care a fost nevoit să se întoarcă de la Cupa Africii pe Națiuni din cauza unor probleme cauzate de faptul că a avut covid.
Pierre-Emerick Aubameyang nu a disputat niciun meci pentru Gabon la Cupa Africii pe Națiuni, fotbalistul lui Arsenal fiind depistat pozitiv cu Covid-19 în timpul pregătirilor pentru startul turneului.
CITEȘTE ȘI:

Aubameyang, pe picior de plecare de la Arsenal

Atacantul gabonez nu a mai evoluat pentru "tunari" din momentul în care a fost deposedat de banderola de căpitan.
El nu a apucat să joace niciun meci pentru naționala sa la Cupa Africii din cauza problemelor pe care le-a avut din cauza coronavirusului. El a revenit în Anglia și i-a liniștit pe fani în legătură cu starea sa de sănătate, încheind orice discuție referitoare posibilitatea ca el să-și încheie cariera.
"Salut, tuturor, m-am întors la Londra pentru a face niște controale suplimentare și sunt foarte încântat să vă spun că inima mea este absolut în regulă și că sunt complet sănătos. Apreciez cu adevărat toate mesajele din ultimele zile", a postat el pe rețelele de socializare săptămâna trecută.
Cu toate acestea, Arteta nu este convins că jucătorul o mai poate ajuta pe Arsenal pe viitor, nu atât din punct de vedere sportiv, cât din punct de vedere al sănătății, conform Mirror.
"Este la Londra. Acum face niște teste suplimentare pentru că nu am primit nicio explicație din partea naționalei Gabonului cu privire la motivul pentru care el s-a întors în țară.
Este obligația noastră să ne asigurăm că el este într-o stare bună și că nu există nicio problemă în legătură cu asta", a spus Arteta, despre atacant.
Cu toate acestea, în ciuda faptului că jucătorul pare a fi în formă și gata să reia antrenamentele, Arsenal a luat decizia de a nu-l include în lotul lor pentru pregătirea care va avea loc la Dubai în această săptămână.

Arteta caută înlocuitor pentru Aubameyang

Arsenal și-ar dori să scape de Aubameyang înainte de terminarea acestei perioadei de mercato, fie printr-un împrumut, fie printr-un transfer definitiv.
Al Nassr s-a arătat interesată de serviciile atacantului, dar acesta nu a stat pe gânduri și a respins oferta venită din Golf, nedorind să plece din Europa.
Astfel, lui Arsenal îi va fi foarte greu să se despartă de jucătorul transferat de la Borussia Dortmund.
"Tunarii" speră să-i găsească un înlocuitor cât mai repede posibil, dar aceștia s-au lovit de refuzurile lui Dusan Vlahovic și Alexsander Isak.
Ținta principală a lui Arteta a fost starul Fiorentinei, Dusan Vlahovic, dar acesta este foarte aproape de a semna cu Juventus, în timp ce Isak are rezerve cu privire la venirea pe Emirates.
Atacantul lui Everton, Dominic Calvert-Lewin este o altă variantă, deși clubul nu dorește să-l vândă în această perioadă, cerând în schimb peste 50 de milioane de lire sterline în vară.
Mikel Arteta s-a întâlnit cu proprietarul clubului, Stan Kroenke, la începutul acestei săptămâni, pentru a discuta despre bugetul alocat pentru aducerea unui atacant.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo