Jurgen Klopp a vorbit la începutul acestei luni despre faptul că nu își dorește o nouă prelungire a înțelegerii cu Liverpool, urmând a se despărți de echipă în 2024, când îi expiră actualul contract.
Ca urmare a acestei declarații a antrenorului, jurnaliștii germani au anunțat că Jurgen Klopp ar putea deveni ulterior selecționerul Angliei.
Cei de la Bild au scris astăzi că, după plecarea de la Liverpool, tehnicianul va lua o pauză, așa cum i-a promis soției sale, iar apoi i-ar putea lua locul lui Gareth Southgate, care mai are contract până în decembrie 2024 cu echipa națională a Angliei.
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
IERI LA 09:32
"E mai probabil ca Jurgen Klopp să devină selecționerul Angliei decât cel al Germaniei. Este foarte popular în Marea Britanie și iubește fotbalul englez. Iar dacă privim spre perspective, Anglia pare cea mai atractivă echipă pe care să o antrenezi, având o mulțime de jucători foarte talentați, astfel că trofeele îi pot fi la îndemână", au scris jurnaliștii Bild.
Dacă va deveni selecționer al Angliei, aceasta va fi prima experiență pe banca unei echipe naționale pentru Jurgen Klopp, care le-a mai pregătit până acum pe Mainz, Borussia Dortmund și Liverpool.
Citește și:

Jurgen Klopp: "Viitorul meu va fi ok!"

Jurgen Klopp a confirmat la începutul lunii martie că planul este ca el să se despartă de Liverpool în iunie 2024, atunci când actualul contract cu gruparea de pe Anfield expiră. Tehnicianul german a revoluționat echipa în cei 6 ani și jumătate de când l-a înlocuit pe Brendan Rodgers, el fiind antrenorul care a readus titlul la Liverpool după 30 de ani.
În decembrie 2019, el a semnat o prelungire a contractului, în ciuda faptului că avea de gând să stea la Liverpool 7 ani, așa cum a stat la Mainz și Borussia Dortmund. În iunie 2024, tehnicianul german va deveni cel mai longeviv antrenor al lui Liverpool de la Bob Paisley, legendarul antrenor al "cormoranilor" care a condus echipa în perioada 1974-1983.
Klopp a readus-o pe Liverpool în prim planul fotbalului european, dar nu se gândește să continue și după iunie 2024. Pentru el, cel mai important este să aibă energie de a continua, dar asigură că după ce se va despărți de echipă, succesorul său va găsi o echipă puternică:
"Sunt plin de energie, dar trebuie să fiu sigur că așa se va întâmpla și în viitor. Nu vreau să stau, să devin mai obosit și să mă gândesc 'Wow! De ce își bate toată lumea capul când mie nu îmi mai pasă?'. Când vorbesc despre un plan, mă refer la planurile clubului. Viitorul meu va fi ok. Nu am un plan. Mă pot decide în ultimul moment, să spunem așa. Nu e o problemă.
Lucrurile pe care le facem sunt gândite pentru o perioadă lungă de timp. Am încercat să îmbunătățim multe lucruri în ultimii ani. La început, mulți au crezut că dacă sunt din Germania, vom face lucrurile ca în Germania, dar nu este cazul.
Am muncit aproape 20 de ani în Germania dar niciodată nu am zis: 'Suntem perfecți, ar trebui să aducem lucrurile noaste și în alte țări'. Nu, am făcut doar lucrurile corecte, am adus oamenii potriviți în pozițiile potrivite.
Dar asta nu îți garantează titlul. Înseamnă că ai oamenii potriviți pentru treburile respective. Asta încercăm să facem, iar oamenii aceștia, mulți dintre ei care sunt deja aici, vor fi bun. Va fi bine după ce voi pleca, oricând se va întâmpla asta. Planul este să rămân până în 2024, iar apoi să spun: 'Vă mulțumesc foarte mult!'", a declarat Jurgen Klopp.
Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
16/05/2022 LA 14:22
The Emirates FA Cup
Salah & Co, gest superb după victoria din FA Cup! Invitatul special pe care l-au avut în vestiar
15/05/2022 LA 05:26