Echipele din Premier League continuă să fie foarte afectat de noul val de Covid, iar programul din Premier League este dat din nou peste cap. Deși oficialii fotbalului englez au decis ca întrecerea să nu fie întreruptă, amânările continuă pe bandă rulantă.
Conform mirror.co.uk, partidele Liverpool - Leeds și Wolverhampton - Watford, din etapa de Boxing Day, au fost deja amânate. Liga a specificat printr-un comunicat că Leeds și Watford au fost cluburile care au cerut amânarea partidelor, ambele formații având multiple cazuri pozitive de Covid în cadrul loturilor.
Premier League
Care transfer a fost cel mai inspirat? Analiza vedetelor Jota, Sancho, Grealish și Lukaku
ACUM O ORĂ
"În urma cererilor de amânare primite din partea cluburilor Leeds United și Watford, Consiliul de administrație al Premier League s-a reunit în această dimineață și, din păcate, a fost de acord să anuleze meciurile de Boxing Day ale celor două cluburi afectate de Covid-19.
Consiliul de azi a decis să ia aceasă măsură încă de acum pentru a oferi claritate cluburilor și suporterilor acestora. Ne cerem scuze pentru neplăcerile și perturbările cauzate planurilor festive ale fanilor. Liga este conștientă de faptul că decizia de a amâna aceste două meciuri va dezamăgi suporterii și înțelege frustrările acestora într-un moment special al anului, în care ei așteaptă cu nerăbdare să ia parte la meciurile echipelor favorite, dar siguranța este prioritatea noastră", a transmis conducerea Premier League.
Citește și:

Antrenorii și căpitanii din Premier League se întâlnesc de urgență astăzi

Antrenorii și jucătorii din Premier League sunt îngrijorați înaintea partidelor din perioada sărbătorilor de iarnă. Nemulțumirile acestora sunt legate de programul încărcat din această perioadă, în condițiile în care foarte multe echipe au avut probleme cu infectările cu Covid-19.
Aceștia sunt de părere că sunt puși într-o situație dificilă, aceea de a juca trei partide într-o perioadă foarte scurtă de timp, de pe 26 decembrie, de Boxing Day, până pe 2 ianuarie. Regulile din Premier League spun că echipele trebuie să joace dacă au la dispoziție 14 jucători apți. O primă ședință va avea loc la ora 16:00 (18:00, ora României), cu cei 20 de antrenori, urmând ca în cea de a doua să se întâlnească cei 20 de căpitani ai echipelor.
Jucătorii din Premier League sunt deranjați de faptul că nu au fost consultați în ultima perioadă, în contextul în care cazurile de Covid-19 au crescut alarmant în Anglia. Ei sunt de părere că ar trebui să aibă un cuvânt de spus în deciziile care se iau și îi afectează în mod direct.
De asemenea, antrenorii doresc să aibă, din nou, 5 schimbări la dispoziție. La începutul sezonului, International Football Association Board (IFAB), organizația care se ocupă cu legile jocului, a lăsat la latitudinea ligilor opțiunea de folosi 5 schimbări pe partidă, dar Premier League a rămas la 3 schimbări.
Premier League
Tottenham a "intrat în panică". Antonio Conte s-a înfuriat, iar acum vrea un jucător de la Juventus
ACUM 3 ORE
Premier League
Șeicii de la Newcastle au pus ochii pe încă un jucător de la Atletico Madrid! Reacția lui Simeone
ACUM 3 ORE