Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CALCULE | Arsenal, la un meci distanță de a reveni în Liga Campionilor, după o pauză de 6 ani

Andrei Nicolae

Publicat 08/05/2022 la 18:21 GMT+3

Arsenal s-a desprins la 4 puncte de Tottenham după meciurile din acest weekend în Premier League. Cele două formații se vor afla față în față joi, în derby-ul Nordului, iar dacă trupa lui Mikel Arteta se impune, își asigură matematic Top 4.

Nuno Tavares of Arsenal celebrates after scoring their side's first goal during the Premier League match between Arsenal and Manchester United at Emirates Stadium

Credit imagine: Getty Images

Tottenham a blocat Liverpool în acest weekend, după ce a încheiat 1-1, într-un joc din etapa a 36-a în Premier League, dar acest rezultat nu a ajutat foarte mult trupa lui Antonio Conte, în tentativa de a prinde Top 4. Asta pentru că Arsenal s-a impus, duminică, contra lui Leeds United cu scorul de 2-1.
picture

Arsenal, victorie chinuită cu Leeds. "Tunarii", 4 puncte peste Spurs înaintea meciului direct

Nketiah a înscris două goluri în debutul întâlnirii, iar misiunea "tunarilor" a fost ușurată.
În urma acestor rezultate, Arsenal a luat un avans de 4 puncte, care ar putea cântări decisiv pe finalul acestui sezon. Până la final mai sunt două etape, plus jocul restanță între cele două rivale din nordul Londrei. Meciul este programat chiar joi, iar dacă Arsenal se impune, nu mai are cum să piardă locul 4.

Arsenal, la un meci distanță de a reveni în Liga Campionilor, după o pauză de 6 ani

Echipa lui Arteta a ajuns, practic, la un meci distanță de revenirea în Liga Campionilor, după o pauză de 6 ani. Din ediția 2015/2016, Arsenal nu a mai terminat în Top 4. În acel sezon s-a clasat pe locul 2, după Leicester.
Și un egal ar fi bun pentru Arsenal în derby-ul nordului Londrei, pentru că ar și-ar permite astfel și un pas greșit.
De partea celalaltă, și cu un succes, Tottenham va avea nevoie și de jocul rezultatelor pentru a ajunge pe loc de Liga Campionilor. În ultimele două runde, Arsenal va mai evolua la Newcastle și pe teren propriu cu Everton. Tottenham va primi vizita echipei Burnley, apoi va ieși la retrogradata Norwich.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo