Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Care dintre transferurile lui Diogo Jota, Jadon Sancho, Jack Grealish și Romelu Lukaku s-a dovedit a fi cel mai inspirat

Eurosport
DeEurosport

Publicat 05/02/2022 la 11:09 GMT+2

Transferul lui Diogo Jota la Liverpool a costat-o pe Liverpool jumătate din cât au plătit Chelsea, Manchester City și Manchester United pe Romelu Lukaku, Jack Grealish și Jadon Sancho, însă portughezul a marcat 14 goluri în actuala stagiune, în comparație cu cele 13 goluri marcate împreună de Grealish, Sancho și Lukaku.

Grealish, Sancho, Lukaku, Jota

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Radu Florea
Acum două sezoane Liverpool le plătea celor de la Wolverhampton suma de 44 de milioane de euro pentru a-l aduce în atac pe portughezul Diogo Jota, în timp ce vara trecută Chelsea, Manchester City și Manchester United i-au adus pe Lukaku, Grealish și Sancho în tentativa de a câștiga cât mai multe trofee în actualul sezon. Deși transferul lui Jota a costat mult mai puțin decât celelalte vedete cumpărate de rivalele din Anglia, portughezul s-a adaptat mult mai bine la Liverpool, marcând mult mai multe goluri decât Lukaku, Grealish și Sacho.

Care sunt cifrele celor 4 atacanți în actualul sezon?

  • Diogo Jota – 14 goluri în 28 de meciuri
Internaționalul portughez a confirmat încă din sezonul precedent la Liverpool, începând să-i ia locul lui Firmino în primul 11 și să confirme încă o dată capacitatea lui Klopp de a face cele mai bune alegeri atunci când vine vorba de transferuri. Cu totate că Jota începuse foarte bine stagiunea precedentă, starul portughez nu a putut să continue evoluțiile bune din cauza unei accidentări suferite, astfel că actualul sezon este cel în care fostul jucător al lui Wolves confirmă faptul că va avea un rol foarte important în cucerirea trofeelor de către echipa lui Klopp în viitorul apropiat.
picture

Liverpool – Newcastle 1-1. Diogo Jota aduce egalarea pentru gazde pe Anfield

Pe lângă cele 10 goluri înscrise în campionat, Jota s-a dovedit a fi unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai "cormoranilor" și în actuala campanie de Cupa Ligii Angliei, înscriind 3 goluri, dintre care 2 în manșa retur a semifinalei cu Arsenal, goluri grație cărora Liverpool a obținut bilete pentru finala de pe Wembley contra lui Chelsea. Cu un gol marcat și în Liga Campionilor, portughezul lui Liverpool se poate mândri cu 14 reușite în 28 de partide, având la dispoziție încă jumătate de sezon pentru a putea ajunge chiar la borna de 30 de goluri în toate competițiile.
  • Romelu Lukaku – 8 goluri în 24 de meciuri
Belgianul este una dintre cele mai mari dezamăgiri ale actualului sezon, neadaptându-se la campioana Europei și cotinuând lunga listă de atacanți aduși pe sume foarte mari pe Stamford Bridge, dar care nu au confirmat la echipa londoneză. În ciuda faptului că Lukaku a costat-o pe Chelsea 113 milioane de euro vara trecută, belgianul este o umbră a fotbalistului care o ajuta pe Inter să cucerească campionatul după o pauză de 11 ani. După 24 de partide jucate pentru "albaștrii" în acest sezon, Lukaku a reușit să marcheze doar de 8 ori, 5 dintre aceste reușite venind în cele 16 partide de campionat.
picture

Chelsea 1-0 Brighton. Lukaku a înscris cu capul după un corner executat perfect de Mount

  • Jack Grealish – 3 goluri în 23 de meciuri
Grealish a devenit vara trecută cel mai scump fotbalist englez din istoria fotbalului odată ce Manchester City a plătit clauza de reziliere în valoare de 117 milioane de euro celor de la Aston Villa. Deși internaționalul englez a disputat 23 de partide în acest sezon, el nu a reușit să înscrie decât 3 goluri, 2 în campionat și unul în Liga Campionilor. Este corect a afirma faptul că Grealish nu trebuie să marcheze atât de multe goluri precum Lukaku, cei doi având sarcini diferite pe teren, însă nici numărul de pase decisive nu se ridică la nivelul așteptărilor, Jack reușind doar 3 pase de gol în acest sezon, cu 7 mai puțin decât în stagiunea precedentă.
picture

Man City – Leeds 2-0. Grealish înscrie pe Etihad după o centrare în careu a lui Mahrez

  • Jadon Sancho – 2 goluri în 23 de meciuri
Englezul cumpărat de Manchester United vara trecută de la Dortmund pentru suma de 85 de milioane de euro oglindește perfect sezonul slab al "diavolilor roșii" și multiplele probleme cu care se confruntă echipa de pe Old Trafford. Readus în țara natală pentru a o ajuta pe Manchester United să redevină echipa din trecut, Sancho nu a putut să se impună până în acest moment pe Old Trafford. Cu doar 2 goluri marcate în actuala stagiune, englezul reprezintă mai degrabă o problemă decât o soluție pentru echipa antrenată de Ralf Rangnick.
picture

Chelsea – Man United 0-1. Sancho deschide scorul după o eroare fabuloasă a lui Jorginho

Citește și:

Diogo Jota (28 de meciuri, 14 goluri) vs Lukaku, Grealish și Sancho (69 de meciuri, 13 goluri)

Comparând cifrele celor patru atacanți, putem evidenția încă o dată geniul lui Klopp, un antrenor care atunci când face un transfer, putem fi aproape siguri că nu este un transfer întâmplător și că jucătorul adus, în cazul de față portughezul Diogo Jota, va confirma și va avea probabil cea mai bună perioadă a carierei sub îndrumarea marelui antrenor german.
În ceea ce-i privește pe Grealish și Sancho, cifrele celor doi englezi sunt rușinoase dacă stăm să ne gândim la sumele de transferuri plătite pentru aducerea lor, însă cu siguranță va exista răbdare din partea conducerilor celor două echipe din Manchester în ceea ce privește progresul celor doi fotbaliști englezi. Era de așteptat ca în cazul lui Grealish adaptarea la o echipă unde nu mai poate fi el principala mare vedetă – cum se întâmpla la Aston Villa – să fie mai grea, iar în ceea ce-l privește pe Sancho, problemele lui United cu antrenorii, filozofia de joc și colaborarea dintre fotbaliști îl afectează pe deplin pe fostul atacant al lui Dortmund, Manchester United fiind un club la care, în acest moment, pare a nu merge nimic, exceptând sclipirile de moment ale unor vedete precum Ronaldo sau Bruno Fernandes.
Spre deosebire de Sancho și Grealish, Lukaku pare a avea zilele numărate la Chelsea, belgianul expimându-și de curând iubirea față de Inter, vrând să dea de înțeles că transferul la londonezi a fost o greșeală. Thomas Tuchel a declarat de curând faptul că sistemul și filozofia de joc ale lui Chelsea nu se vor schimba pentru un singur fotbalist, singura întrebare care ar trebui adresată părând a fi dacă Chelsea va găsi o echipă care să plătească pentru Lukaku o sumă de transfer apropiată de cea plătită de londonezi vara trecută pentru aducerea belgianului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo