Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cât au cheltuit echipele din subsolul clasamentului din Anglia pentru a rămâne în Premier League

Alex Masgras

Actualizat 15/04/2022 la 14:05 GMT+3

Pe lângă lupta la titlu din acest sezon dintre Manchester City și Liverpool, Premier League ne oferă o bătălie extrem de interesantă la subsolul clasamentului. În actuala stagiune, echipele care se luptă pentru evitarea retrogradării au investit sume importante pentru a se menține în pe prima scenă fotbalistică din Anglia, dar acest lucru se pare că nu a fost suficient.

Wout Weghorst, în timpul meciului dintre Burnley și Watford

Credit imagine: Getty Images

Norwich, Watford, Burnley, Everton și Leeds sunt echipele care se află în acest final de sezon în subsolul clasamentului în Anglia. În acest sezon, în cele două perioade de mercato, cluburile au cheltuit sume importante pentru a se menține pe prima scenă fotbalistică din Anglia, dar în cele mai multe cazuri, acest lucru nu a fost suficient.

Norwich (64 de milioane de euro)

Norwich, echipa care se află în acest moment pe ultimul loc din Premier League, a început sezonul cu mari speranțe. După vânzarea lui Emiliano Buendia la Aston Villa, pentru aproximativ 38 de milioane de euro, echipa antrenată la începtul sezonului de Daniel Farke a adus mai mulți jucători pe Carrow Road, suma totală ajungâng la aproximativ 64 de milioane de euro.
În această iarnă, Norwich a avut o perioadă de mercato liniștită, fără investiții, în condițiile în care șansele de a rămâne în Premier League sunt din ce în ce mai mici. După 31 de partide, antrenată de Dean Smith în acest moment, Norwich se află pe locul 20, cu 21 de puncte.
L'esultanza dei giocatori del Norwich dopo il gol di Rashica durante Liverpool-Norwich - Premier League 2021-22

Watford (43 de milioane de euro)

Watford, echipa care a ajuns deja la trei antrenori în acest sezon, a avut o vară fără prea multe investiții. Jucătorii veniți în vară au fost aduși fie sub formă de împrumut, fie pe sume mici, fie liberi de contract. La începutul sezonului, Watford se afla pe penultimul loc în clasamentul cheltuielilor în perioada de transferuri, singura echipă care a plătit mai puțin decât ea fiind Everton.
În această iarnă, Watford a încercat să se întărească prin aducerea unor jucători precum Maduka Okoye, Yaser Asprilla, Hassane Kamara, Edo Kayembe sau Samuel Kulu, iar suma totală cheltuită în acest sezon este de aproximativ 43 de milioane de euro. În acest moment, după 31 de partide, Watford este pe locul 19, cu 22 de puncte.
Hassane Kamara of Watford competes in the air with Josh Sargent of Norwich City during the Premier League match between Watford and Norwich City at Vicarage Road on January 21, 2022

Burnley (46 de milioane de euro)

Din punct de vedere financiar, deja fosta echipă a lui Sean Dyche a făcut o treabă foarte bună în acest sezon, fiind pe plus în ceea ce privește raportul vânzare-cumpărare. Cu toate acestea, Burnley are emoții pe acest final de sezon și încă speră să rămână în Premier League. Ea a profitat și de plecarea lui Chris Wood la Newcastle, pentru care a primit 30 de milioane de euro, și a cheltuit în acest sezon aproximativ 46 de milioane de euro.
În această iarnă, singurul transfer realizat de cei de la Burnley a fost cel al lui Wout Weghorst de la Wolfsburg, pentru care au plătit suma de 14 milioane de euro. În acest moment, cu 30 de partide disputate în actualul sezon de Premier League, Burnley se află pe locul 18, cu 24 de puncte.
picture

Wout Weghorst, în timpul meciului dintre Burnley și Watford

Credit imagine: Getty Images

Everton (39,5 milioane de euro)

Everton a început acest sezon de Premier League cu Rafa Benitez pe banca tehnică și a avut parte de un sezon extrem de complicat. Din cauza sumelor uriașe cheltuite în ultimii ani, fără să aducă performanțe, vara lui Everton a fost una extrem de liniștită. Echipa de pe Goodison Park s-a concentrat pe jucători liberi de contract sau pe împrumuturi, iar singurii bani cheltuiți la începutul sezonului au fost pentru transferul lui Demarai Gray de la Leverkusen, 2 milioane de euro.
În iarnă, în momentul în care amenințarea retrogradării a devenit evidentă, Everton a plătit 23,5 milioane de euro pentru Vitaliy Mykolenko de la Dinamo Kiev și 14 milioane de euro pentru Nathan Patterson de la Rangers, ajungând la un total de 39,5 milioane de euro în acest sezon. Bineînțeles, aceasta a profitat și de plecarea lui Lucas Digne, care a ajuns la Aston Villa pentru 30 de milioane de euro. După 30 de partide, echipa lui Frank Lampard este prima deasupra liniei, cu 28 de puncte, la 4 puncte distanță de Burnley.
Vitaliy Mykolenko

Leeds United (58,9 milioane de euro)

Leeds United se numără printre echipele care au suferit de sindromul celui de-al doilea sezon în Premier League. După ce au luat prin surprindere pe toată lumea, în primul lor sezon la revenirea pe prima scenă fotbalistică din Anglia, Leeds a fost departe de echipa de anul trecut și acum se luptă pentru salvarea de la retrogradare.
La începutul sezonului, când încă era antrenată de Marcelo Bielsa, Leeds a băgat mâna în buzunar și a adus mai mulți jucători, cheltuind în total 58,9 milioane de euro. Între timp, rezultatele au fost din ce în ce mai modeste, iar Leeds s-a despărțit de Bielsa, fiind antrenată acum de americanul Jesse Marsch. Leeds se află pe locul 16, cu 33 de puncte, după 32 de partide disputate.
Jack Harrison celebrates with Lewis Bate and Daniel James of Leeds Unitedafter scoring their team's third goal during the Premier League match between West Ham United and Leeds United at London Stadium on January 16, 2022 in London, England.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo