Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce a mers prost pentru Romelu Lukaku la Chelsea?

Andrei Nicolae

Actualizat 22/06/2022 la 13:20 GMT+3

Atacantul belgian Romelu Lukaku (30 ani) se întoarce la Inter Milano, după numai 10 luni pe Stamford Bridge, la Chelsea.

Romelu Lukaku - FC Chelsea

Credit imagine: Getty Images

În vara trecută, Chelsea plătea nu mai puțin de 115 milioane de euro pentru Romelu Lukaku, un marcator pur-sânge, a doua cea mai mare sumă pentru un transfer în Premier League după Jack Grealish – 118 milioane de euro.
"Am ținut cu Chelsea de când eram copil și acum să mă întorc și voi încerca să-i ajut să câștige și mai multe titluri, este un sentiment uimitor." Acesta a fost declarația cu care belgianul a revenit pe Stamford Bridge. La mai puțin de 12 luni mai târziu, Lukaku părăsește clubul, după unul dintre cele mai scumpe greșeli de transfer din istoria Premier League, după cum a subliniat BBC.
Atacantul a semnat anul trecut un contract pe 5 ani cu Chelsea, dar pleacă după aproximativ 10 luni sub formă de împrumut la Inter Milano. El nu a reușit să aibă impactul pe care atât el, cât și clubul l-ar fi sperat.

Ce a mers prost pentru Romelu Lukaku la Chelsea?

Semnarea sa trebuia să transforme Chelsea în pretendentă la titlul Premier League. De ce a mers însă totul atât de prost pentru belgian?
În 2021, Chelsea îl aducea de la Inter Milano după un sezon cu 24 de goluri și 11 pase decisive. El își ajutase clubul să pună capăt unui deceniu de dominație al celor de la Juventus pentru a câștiga titlul din Serie A.
Lukaku avea și treburi neterminate la Chelsea, a mai remarcat sursa citată. S-a alăturat prima dată când era doar un tânăr, fiind transferat în 2011 de la Anderlecht, dar a plecat trei ani mai târziu, după ce nu a reușit să înscrie niciun gol.
"Sunt fericit și binecuvântat că mă întorc la acest club minunat. A fost o călătorie lungă pentru mine. În 2011 am venit ca un copil care avea multe de învățat, acum revin cu multă experiență și mai matur", a mai spus Lukaku anul trecut
Motivația jucătorului și pedigree-ul au fost acolo, în timp ce Chelsea avea nevoie disperată de un atacant. A fost o mișcare care avea perfect sens. Și chiar a avut un debut foarte bun, reușind să marcheze în derby-ul cu Arsenal din deplasare, câștigat cu 2-0.
Lucrurile s-au deteriorat însă rapid. După ce a marcat alte două goluri într-o victorie cu 3-0 împotriva lui Aston Villa pe 11 septembrie, Lukaku nu a mai înscris un alt gol în Premier League până pe 26 decembrie.
Accidentările și o infectare cu coronavirus l-au afectat, dar au fost și alte aspecte care au arătat un Lukaku diferit față de perioada Inter Milano, când a înscris 47 de goluri în două sezoane. Și-a pierdut din forța și puterea de a controla mingea, dar și din capacitatea de finalizare.

Romelu Lukaku a părut uneori nemotivat

În ciuda cuvintelor lui Lukaku la întoarcere, atacantul a părut uneori nemotivat, a mai remarcat BBC. Un interviu pentru Sky Italia în decembrie a confirmat această părere, deoarece el a spus că "nu este mulțumit" de rolul său la Chelsea: "Mesajul a fost că părăsirea echipei Inter nu a fost decizia lui. A fost din cauza stresului financiar și a tensiunilor cu care se afla clubul în acel moment. Circumstanțele plecării lui au fost un factor în mintea lui și l-au lăsat confuz."
Romelu Lukaku a fost titular în Premier League doar în 16 meciuri sub comanda lui Thomas Tuchel. În acel interviu cu Sky Italia, Lukaku a arătat clar că o mare parte din nefericirea lui la Chelsea provine din modul în care a fost folosit de managerul Thomas Tuchel.
Când Chelsea a învins Crystal Palace cu 1-0 în februarie, Lukaku a reușit doar șapte atingeri ale mingii, cele mai puține pentru un jucător care a jucat 90 de minute un meci din Premier League. Tuchel a insistat că nu a existat nicio schimbare de sistem care să îl afecteze.
În ciuda dificultăților sale, Lukaku a terminat sezonul trecut ca fiind cel mai bun marcator al lui Chelsea, cu 15 goluri în toate competițiile, dar având în vedere cât a plătit Chelsea, așteptările erau mai mari din partea lui.
Acum, transferul lui Lukaku este considerat printre cele mai proaste din istoria Premier League. Nu a avut niciun impact asupra echipei, nu a fost liderul care se aștepta, nu a reușit să determine echipa să joace pentru el, să-l pună în valoare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo