Duminică va avea loc episodul cu numărul 240 din Merseyside Derby. Pe Anfield, Liverpool va primi vizita rivalei din oraș, Everton, într-unul dintre cele mai dezechilibrate confruntări din ultimii ani.
Dacă Liverpool a obținut deja un trofeu și se luptă în continuare pentru alte trei titluri, sezonul lui Everton a fost mult sub așteptări. Echipa antrenată acum de Frank Lampard se luptă în ultimele etape din Premier League pentru evitarea retrogradării.
La conferința de presă premergătoare partidei de duminică, Jurgen Klopp a fost întrebat dacă îi va fi dor de Everton, în cazul în care echipa de pe Goodison Park nu va reuși să se salveze de la retrogradare la finalul sezonului. Antrenorul german, plin de fair-play, ca întotdeauna, a răspuns:
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
ACUM 5 ORE
"Bineînțeles! Suntem obișnuiți cu două cluburi în oraș. De obicei, în săptămâna premergătoare meciului cu Everton, toate discuțiile din oraș sunt legate de derby, așa că este important", a spus Jurgen Klopp.
https://i.eurosport.com/2019/12/04/2730234.jpg
În ciuda diferenței mari dintre cele două în clasament, Klopp se așteaptă la un meci intens și dur. Cu toate acestea, antrenorul german nu vrea să se revină la vremurile de altădată, atunci când jucătorii depășeau limita:
"Poate că da, este mai intens și îmi place asta, dar îmi place să fie în limitele regulamentului și să nu îl depășească limita, ca să o spun așa", a mai spus Jurgen Klopp.
Citește și:

Liverpool, la un punct de Manchester City

Chiar dacă obiectivele celor două echipe sunt total diferite înaintea partidei de duminică, Merseyside Derby rămâne extrem de important. O victorie a celor de la Liverpool i-ar menține pe elevii lui Jurgen Klopp în lupta pentru titlu, care este la un punct în spatele liderului Manchester City, în timp ce Everton nu își permite să mai facă pași greșiți, fiind la un singur punct deasupra liniei retrogradării.

Rezumatul derby-ului Everton - Liverpool, câștigat fără drept de apel de "cormorani"

În tur, Liverpool s-a impus pe Goodison Park cu scorul de 4-1, într-o partidă în care au marcat Henderson, Salah de două ori și Diogo Jota. Pentru Everton a marcat Demarai Gray.
Partida dintre Liverpool și Everton se joacă duminică de la ora 18:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/04/21/3359428.jpg
Liga Campionilor UEFA
Mbappe a semnat prelungirea contractului cu PSG, iar jucătorii de la Real Madrid au răspuns
ACUM 6 ORE
Fotbal
Kylian Mbappe a anunțat decizia de a continua la PSG printr-un mesaj pe Whatsapp
ACUM 7 ORE