De săptămâna trecută, un consorțiu din Arabia Saudită este noul proprietar al echipei Newcastle United. Consorțiul, care este susținut de Prințul din Arabia Saudită, Mohammad Bin Salman, al doilea cel mai important om din țară, are o avere estimată la 320 de miliarde de lire sterline (peste 377 de miliarde de euro). Astfel, Newcastle a devenit clubul cu cei mai bogați patroni din prima ligă engleză.
Arabii vor să transforme clubul de pe St. James Park într-o adevărată forță a Europei. Nu toți fanii echipei sunt, însă, încântați de această transformare viitoare prin care ar urma să treacă echipa. Răzvan Pleșca, fostul portar al celor de la Gaz Metan Mediaș, a vorbit în această dimineață despre echipa din Premier League pe care o susține de foarte mult timp.
Fostul fotbalist a declarat că își va căuta o nouă echipă, mai mică, pe care să o susțină, nefiind de acord cu faptul că Premier League se transformă, treptat, într-un fel de Super Ligă pe care mai multe cluburi din Europa au dorit să o înființeze.
Premier League
Omul care a "pus umărul" la "divorțul" Ronaldo-United i-a găsit echipă lui CR7: "Etapa 2"
23/11/2022 LA 08:12
"Are mai mulți bani decât și-ar fi dorit și suporterii lui Newcastle. Eu acum voi face un pas în spate, nu voi mai fi fanul echipei pentru că sunt convins că vor apărea foarte mulți fani, care sper să fie fericiți și să iubească această echipă.
Dacă tot nu s-a făcut Super Liga, putem vorbi de Premier League... Dacă vor mai fi cumpărate două-trei echipe, care au potențial și tot ce le trebuie pentru a fi cumpărate de fonduri de investiții, atunci vom putea vorbi de Super Liga din Anglia.
Dinamica echipei se va schimba acum. Mie îmi plăcea Newcastle pentru că era o echipă importantă în a doua jumătate a anilor '90, au fost foarte aproape să ia un titlu, apoi a venit Alan Shearer care a fost cel mai mare atacant din Premier League și a refuzat oferte pe mult mai mulți bani și unde ar fi putut câștiga mai multe trofee pentru a juca aici...
Ăsta era genul de echipă pe care o simpatizam. Acum se va intra într-o altă eră, își vor propune să câștige titlul în Premier League, să câștige Champions League, vor fi făcute foarte multe transferuri care nu vor avea nicio legătură cu istoria lui Newcastle... E un lucru bun, mă bucur pentru suporterii din Anglia, dar eu acum îmi voi căuta o altă echipă mică pe care să o susțin", a declarat Răzvan Pleșca la #PremierLeagueToday, în direct pe pagina de Facebook a Eurosport.
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235745.png

Ce buget de transferuri va avea Newcastle în următorii ani

În ciuda averii impresionante a arabilor care au cumpărat clubul, Newcastle nu va avea un buget foarte mare de transferuri pentru următorii 4 ani. Potrivit publicației The Telegraph, noii proprietari ai echipei de pe St. James Park vor cheltui doar 100 de milioane de lire (circa 118 milioane de euro) pentru aducerea de jucători, arabii având alte planuri de investiții.
Aceștia vor să aloce sume importante de bani pentru dezvoltarea tinerilor fotbaliști, modernizarea facilităților și aducerea unui director sportiv care să aibă o perspectivă pe termen lung.
Acest anunț al presei din Anglia ar putea fi ca o lovitură pentru suporterii lui Newcastle, care se așteptau ca, după sosirea arabilor la club, acesta să beneficieze de investiții masive în transferuri, așa cum s-a întâmplat la Manchester City și Chelsea, unde șeicul Mansour și omul de afaceri Roman Abramovich au plătit sume uriașe pentru a întări loturile echipelor lor.
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Premier League
Graham Potter, sub presiune la Chelsea! Recordul nedorit doborât de londonezi
13/11/2022 LA 07:55
Premier League
Chelsea, al 3-lea eșec la rând în Premier League! Londonezii au pierdut la limită la Newcastle
12/11/2022 LA 19:40