Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cele 5 probleme urgente de care trebuie să se ocupe Antonio Conte la Tottenham

Bianca Dumitru

Actualizat 03/11/2021 la 09:50 GMT+2

Tottenham s-a mișcat mai repede decât era de așteptat după demiterea lui Nuno Espirito Santo și l-a convins pe Antonio Conte să preia echipa. Italianul va avea o misiune dificilă pe banca lui Spurs, presa din Anglia prezentând astăzi cele 5 probleme urgente pe care trebuie să le rezolve.

Antonio Conte, head coach of Tottenham Hotspur observes the squad during a training session at Tottenham Hotspur Training Centre on November 02, 2021 in Enfield, England.

Credit imagine: Getty Images

Antonio Conte este noul antrenor al lui Tottenham, echipă care s-a despărțit de Nuno Espirito Santo după înfrângerea suferită în weekend, în fața celor de la Manchester United. Italianul revine astfel în Premier League după 3 ani. Antrenorul de 52 de ani a mai antrenat-o în Anglia pe Chelsea, în perioada 2016-2018, câștigând titlul în primul sezon și Cupa Angliei în cel de-al doilea.
Pe banca celor de la Spurs, Conte nu va avea timp de acomodare pentru că preluarea echipei se face în timpul sezonului, iar Tottenham are nevoie urgent de puncte pentru a urca în clasamentul din Premier League. În aceste condiții, jurnaliștii din Anglia au prezentat astăzi cele mai importante probleme cu care se confruntă tehnicianul și pe care trebuie să le rezolve în cel mai scurt timp.

1. Revitalizarea lui Harry Kane

Atacantul de 28 de ani este principala sursă de goluri a lui Tottenham și orice antrenor știe lucrul ăsta. Conte, care a spus în vară despre Harry Kane că este devastator, trebuie să-l motiveze să joace din ce în ce mai bine și să-și asume înscrierea a cât mai multe goluri.
Tehnicianul are capacitatea de a face asta, iar fotbalistul s-a arătat deja încântat de faptul că va fi pregătit de un om cu experiență, ceea ce îi va da un boost de energie celui care a părut dezamăgit de ceea ce se întâmplă la Spurs în ultimele luni.

2. Perioada de transferuri din iarnă

Antonio Conte trebuie să înceapă să-și contureze lista de jucători pe care și-i dorește la echipă din iarnă. Oficialii clubului sunt dispuși să facă unele mutări importante, care să ajute la îmbunătățirea lotului, dar în funcție de pretențiile antrenorului, echipa ar putea să se și despartă de o serie de fotbaliști.
Astfel, Conte și staff-ul său au circa două luni la dispoziție pentru a-și analiza lotul și a hotărî cine pleacă și cine vine. Unul dintre primele nume vehiculate a fi în vizorul italianului este Dusan Vlahovic, care a fost în atenția celor de la Tottenham și în vară. De asemenea, Conte și l-ar dori la echipă și pe Nicolo Barella.

3. Enigma de la mijlocul terenului

Mijlocașilor lui Tottenham le-a fost greu să spargă apărările adverse în acest sezon, multe dintre pasele lor fiind date înapoi. Antonio Conte are, astfel, misiunea de a-i revitaliza pe jucătorii care au abilitatea de a manevra balonul în momente delicate, așa cum este cazul lui Harry Winks, cel care a avut evoluții foarte bune sub comanda lui Mauricio Pochettino, fiind ulterior marginalizat de Jose Mourinho și de Nuno Espirito Santo.
Un alt fotbalist care ar putea străluci în mandatul italianului este Tanguy Ndombele, care are un talent uriaș, dar nu dă dovadă de consistență în prestații.

4. Prelungirea contractului lui Hugo Lloris

Hugo Lloris mai are contract cu Tottenham doar până la finalul acestui sezon. Goalkeeper-ul a dezvăluit recent că oficialii clubului nu i-au propus încă nicio prelungire a înțelegerii, dar a spus că este concentrat pe ceea ce are de făcut și că va mai aștepta înainte de a lua o decizie asupra viitorului său.
Antonio Conte trebuie să se decidă acum, într-un timp destul de scurt, dacă va dori să mizeze în continuare pe portarul francez în vârstă de 34 de ani, care a ajuns la Spurs în urmă cu 9 ani. În cazul în care englezii nu îi fac o ofertă curând, Lloris ar putea semna cu orice club își dorește din ianuarie, când intră în ultimele 6 luni de contract.

5. Atmosfera de la club

Nu în ultimul rând, Antonio Conte are misiunea de a îmbunătăți starea de spirit a jucătorilor și a celorlalți oameni din cadrul clubului. Atmosfera a fost destul de tristă în ultima vreme din cauza rezultatelor slabe înregistrate de echipă, iar italianul, care s-a remarcat drept un antrenor cu simțul umorului, trebuie să îi facă din nou pe cei de la Spurs să zâmbească.
Asta chiar dacă va pune mult accent pe munca fizică pe care vor trebui să o depună fotbaliștii, cărora le-a transmis de la prima întâlnire că își dorește un lot extrem de bine pregătit și în care să se pună accent pe echipă.
Pentru Tottenham urmează în această săptămână duelul cu Vitesse, din a patra etapă a grupelor Conference League, programat joi, de la ora 22:00, și meciul cu Everton, din a 11-a rundă a Premier League, partidă care se va disputa duminică, de la ora 16:00.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport în a 11-a etapă de Premier League 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo