Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cele mai mari salarii de la Arsenal și Liverpool nu se regăsesc în Top 10 din Premier League

Alex Masgras

Publicat 16/03/2022 la 17:55 GMT+2

Arsenal și Liverpool se întâlnesc în această seară în meciul vedetă al săptămânii din Premier League. Echipa lui Jurgen Klopp merge pe Emirates cu gândul de a obține cele trei puncte care o vor aduce la un singur punct de liderul Manchester City, în timp ce Arsenal încearcă să se îndepărteze în clasament de celelalte echipe care se luptă pentru locul 4.

Thomas Partey și Virgil Van Dijk

Credit imagine: Eurosport

În această seară, Emirates va fi gazda unui super-duel între Arsenal și Liverpool. Două dintre cele mai în formă echipe din Premier League joacă în această seară o restanță din etapa cu numărul 27, partidă care nu s-a disputat din cauza faptului că Liverpool era programată în același weekend în finala Cupei Ligii Angliei cu Chelsea.
Obiectivele celor două echipe au fost diferite în ultimele sezoane. Arsenal încearcă să revină din sezonul viitor în cupele europene, iar în acest moment este favorită să termine pe un loc care duce direct în grupele UEFA Champions League, în timp ce Liverpool s-a bătut la titlu în ultimele sezoane.
Dacă ne uităm pe în clasamentul din Premier League al salariilor, Liverpool și Arsenal nu prind podiumul. Echipa lui Jurgen Klopp se află în acest sezon abia pe locul 4, cu un total de aproape 160 de milioane de euro, în timp ce Arsenal se află pe locul 5, la o distanță considerabilă, cu un total de aproximativ 95 de milioane de euro.
Citește și:

Van Dijk și Partey, cei mai bine plătiți jucători de la Liverpool și Arsenal

În cadrul celor două echipe, jucătorii cu cele mai mari salarii sunt Virgil Van Dijk și Thomas Partey. Fundașul venit în 2018 de la Southampton câștigă aproximativ 13,5 milioane de euro pe an la Liverpool, în timp ce fostul mijlocaș de la Atletico are un salariu anual de 12,3 milioane de euro.
Mohamed Salah, jucătorul despre care s-a vorbit mult în ultimele zile, se află abia pe locul al doilea, alături de Thiago Alcantara, cu 12,3 milioane de euro pe an. Salah a fost în centrul atenției după ce în presa din Anglia a apărut informația legată de faptul că nu dorește să își prelungească contractul cu Liverpool, după ultima ofertă primită. Egipteanul ar dori să continue pe Anfield, dar mai multe surse susțin că vrea o mărire consistentă a salariului.
Liverpool defender Virgil van Dijk
Cei mai bine plătiți jucători de la Liverpool
  • Virgil Van Dijk (13,5 milioane de euro)
  • Mohamed Salah (12,3 milioane de euro)
  • Thiago Alcantara (12,3 milioane de euro)
  • Trent Alexander-Arnold (11,1 milioane de euro)
  • Roberto Firmino (11,1 milioane de euro)
  • Fabinho (11,1 milioane de euro)
De partea cealaltă, până în această iarnă, Pierre-Emerick Aubameyang era cel mai bine plătit jucător al lui Arsenal, care primea 15,4 milioane de euro anual. Acum Thomas Partey are cel mai mare salariu, fiind urmat Alexandre Lacazette, cu un salariu anual de 11,1 milioane de euro și Nicolas Pepe, cu un salariu anual de 8,5 milioane de euro.
Thomas Partey of Arsenal celebrates
Cei mai bine plătiți jucători de la Arsenal
  • Thomas Partey (12,3 milioane de euro)
  • Alexandre Lacazette (11,1 milioane de euro)
  • Nicolas Pepe (8,5 milioane de euro)
  • Ben White (7,3 milioane de euro)
  • Kieran Tierney (6,7 milioane de euro)
În ciuda faptului că sunt două dintre cele mai în formă echipe din Premier League, jucătorii de la Liverpool și Arsenal nu se regăsesc în top 10 cei mai bine plătiți jucători din Premier League, Van Dijk fiind pe locul 14, în timp ce Partey este pe locul 15.
Arsenal-Liverpool este în această seară de la ora 22:15, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Program Premier League 16,17 martie
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo