Chelsea a fost printre cele mai "cuminți" echipe din Premier League în perioada de mercato care tocmai s-a încheiat. Deși Tuchel are o serie de jucători importanți care sunt accidentați (Chilwell, Reece James sau Christensen), iar alții sunt total ieșiți din formă, campioana Europei a preferat să nu liciteze pentru aducerea de întăriri în această iarnă.
Singura achiziție anunțată de club este cea a tânărului Mason Burstow, care este însă o investiție pentru viitor, dovadă că atacantul de 18 ani va fi lăsat să joace în continuare la Charlton Athletic, sub formă de împrumut.
Presa din Anglia susține că reticența celor de la Chelsea de a face vreun transfer în această iarnă are un singur motiv, și anume acela că londonezii pregătesc o campanie de achiziții de senzație în vară.
The Emirates FA Cup
Liverpool a cucerit trofeul FA Cup! "Cormoranii" au învins-o din nou pe Chelsea la penalty-uri
14/05/2022 LA 18:40
Citește și:

Chelsea pregătește cel puțin 3 transferuri stelare în vară

Conform The Athletic, Chelsea va avea ca priorități aducerea a 3 jucători pe care Tuchel i-a cerut insistent: Jules Kounde (Sevilla), Declan Rice (West Ham) și Aurelien Tchouameni (AS Monaco).
Kounde a fost pe lista lui Chelsea și înaintea acestui sezon, dar Sevilla a ținut la preț și transferul a picat. Chelsea va fi obligată în vară să investească serios în aducerea a cel puțin un fundaș central, în condițiile în care Rudiger și Christensen vor părăsi cel mai probabil echipa, ei refuzând până acum orice ofertă de prelungire a contractelor. O altă ipoteză lansată în presa din Occident ar fi că Tuchel l-a cerut și pe Militao, brazilianul care a devenit o piesă de bază la Real Madrid.
În privința lui Tchouameni și Rice, aceștia sunt jucători de același profil, dar se pare că Tuchel îi vrea pe ambii, mai ales că Jorginho și Kante mai au contract doar până în 2023 și nu se știe dacă vor prelungi. Tchouameni este și pe lista lui Real Madrid, astfel că va fi interesant de văzut cine va câștiga această bătălie, pentru că a proape sigur că internaționalul francez nu va continua la Monaco din vară. Cam aceeași este situația și în cazul lui Declan Rice, care este curtat de mai multe forțe din Premier League, printre care și Manchester United, care va rămâne cel mai probabil fără Pogba.
Pentru campania de achiziții care se anunță atât de spectaculoasă, Abramovich ar fi dispus să cheltuie până la 300 de milioane de €. În ultimele două veri, Chelsea a plătit în jur de 350 de milioane de € pentru jucători ca Havertz, Werner, Chilwell, Ziyech, Mendy sau Lukaku.
Scopul final al investițiilor care se preconizează peste câteva luni este ca Tuchel să aibă la dispoziție toate armele pentru a aduce un nou titlu pe Stamford Bridge.
Premier League
Lukaku, pregătit să vorbească despre viitorul său la Chelsea cu noii acționari! Declarația agentului
13/05/2022 LA 10:04
Premier League
Chelsea pregătește primele "tunuri" în noua eră! Cei doi jucători doriți insistent de Thomas Tuchel
10/05/2022 LA 12:05