Barcelona are nevoie de întăriri pe mai multe flancuri, oficialii clubului blaugrana începând încă de la finalul anului trecut să negocieze cu diverși jucători. Unul dintre aceștia este Cesar Azpilicueta, cu care catalanii ar fi ajuns la un acord pentru un transfer după actuala stagiune, când i se încheie contractul cu Chelsea.
Potrivit jurnaliștilor de la EFE, englezii l-ar putea bloca pe spaniolul de 32 de ani. În înțelegerea fotbalistului cu Chelsea ar exista o clauză prin care clubul din Londra ar putea să-i prelungească unilateral contractul fundașului.
Nu se știe încă pe ce perioadă, un sezon sau mai multe, însă dacă această clauză va fi activată, mutarea la Barcelona ar putea fi blocată. Potrivit Mundo Deportivo, Azpilicueta ar fi tentat să mai rămână la Chelsea, dar pentru asta își dorește să negocieze cu oficialii londonezilor.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
ACUM O ZI
Fotbalistul nu ar mai avea o relație foarte apropiată cu șefii de pe Stamford Bridge care, înainte de a lua o decizie în legătură cu Azpilicueta, așteaptă să vadă ce planuri au Antonio Rudiger și Andreas Christensen, ale căror contracte expiră în vara acestui an.
Citește și:

Azpilicueta s-ar fi înțeles în decembrie 2021 cu Barcelona

Oficialii Barcelonei au lucrat intens în ultimele săptămâni ale lunii decembrie la căutarea celor mai potriviți fotbaliști care să întărească formația lui Xavi. Catalanii s-au gândit în perspectivă și nu au luat în calcul numai mutările imediate, cum a fost cazul lui Dani Alves sau Ferran Torres, ci și cele din vara viitoare.
Conform jurnalistului Gerard Romero, Cesar Azpilicueta și-a dat acordul să se mute din vară pe Camp Nou. Fundașul lui Cheslea se află în ultimele luni de contract și va ajunge astfel gratis la Barcelona, ceea ce reprezintă o mare lovitură pentru gruparea blaugrana în condițiile în care bugetul de achiziții va fi limitat.
"Doar câteva motive personale ar putea schimba cursul operațiunii", a spus Gerrard Romero, la finalul anului 2021, citat de Mundo Deportivo.
Așadar, Barcelona și-a asigurat în mare parte serviciile unui jucător cu o vastă experiență, care are și avantajul polivalenței. Așa cum a demonstrat la Chelsea, Azpilicueta poate juca cu același randament pe amblee flacuri ale defensivei, dar și ca fundaș central.
Fotbalistul a ajuns în 2012 la Chelsea, de la Marseille, și a câștigat numeroase trofee în tricoul londonezilor, cele mai importante fiind două titluri în Premier League, un trofeu UEFA Champions League și două trofee ale Europa League.
Cesar Azpilicueta nu este singurul jucător de la Chelsea aflat pe lista Barcelonei. Presa iberică a scris că și Andreas Christensen ar fi dorit de Xavi pe Camp Nou. Danezul se află și el pe lunga listă a jucătorilor lui Chelsea aflați la final de contract și deocamdată nu a ajuns la un acord de prelungire, deși londonezii ar vrea să-l păstreze.
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
IERI LA 07:21
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
17/05/2022 LA 17:00