Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea ar putea pierde gratis 8 jucători în următorul an și jumătate! Lista conține nume importante

Nicu Savin

Publicat 29/12/2021 la 09:41 GMT+2

Chelsea are unul dintre cele mai valoroase loturi din lume la ora actuală, dar conducerea londonezilor se află într-o situație delicată, deoarece mai mulți jucători se îndreaptă spre finalizarea contractelor, iar majoritatea dintre ei refuză să semneze prelungirea.

Tottenham captain Harry Kane takes on Chelsea's Antonio Rudiger, left, and N'Golo Kante

Credit imagine: PA Sport

Chelsea a cucerit UEFA Champions League în sezonul trecut și visează să trimfe în Premier League în această stagiune. Lotul valoros îi permite lui Tuchel să își propună acest obiectiv, iar disponibilitatea lui Abramovich de a întări constant echipa este un al mare atu al londonezilor.
Totuși, există o mare problemă la formația de pe Stamford Bridge, pentru că mai mulți jucători se află la final de contract, iar Chelsea i-ar putea pierde gratis, ceea ce ar fi o reală lovitură pentru bugetul clubului, dar și pentru omogenitatea echipei. 4 dintre acești fotbaliști vor putea semna peste doar câteva zile cu alte cluburi.
Este vorba despre Antonio Rudiger, Andreas Christensen, Thiago Silva și Cezar Azpilicueta. Germanul are cele mai mici șanse să continue pe Stamford Bridge, presa din Spania anunțând în urmă cu câteva zile că acesta a ajuns deja la un acord cu Real Madrid.
Christensen și Azpilicueta sunt pe lista Barcelonei, dar Chelsea încă speră că-i va putea convinge să semneze noi acorduri. Thiago Silva se află la final de carieră și are toate șansele să rămână, dar nici în cazul său nu e nimic sigur, putând apărea oricând o ofertă tentantă din punct de vedere financiar pentru brazilian.
Toți cei 4 fotbaliști sunt fundași, iar dacă aceștia vor pleca, Tuchel va trebui să schimbe radical linia defensivă din sezonul viitor, ceea ce nu va fi deloc simplu și ar putea afecta și jocul echipei, cel puțin într-o primă fază.
Citește și:

Chelsea s-ar putea regăsi în aceeași situație și peste un an

În lotul lui Chelsea există alți 4 fotbaliști care au contracte valabile doar până în 2023. Asta înseamnă că dacă nu se va ajunge repede la un acord, gruparea londoneză se va afla în aceeași situație ingrată și în iarna viitoare. Lucrurile nu ar fi atât de grave ca în acest moment, deoarece doar 2 dintre cei 4 jucători au un rol esențial în echipă.
Portarul Marcus Bettinelli și mijlocașul Ross Barkley vor fi lăsați aproape sigur să plece la finalul contractelor, dar Marcos Alonso și mai ales N'Golo Kante ar fi pierderi importante. Ibericul a demonstrat că poate fi un om de bază atunci când se apelează la el, iar Kante nu mai are nevoie de nicio prezentare.
Succesul lui Chelsea din Champions League din sezonul trecut o se datorează în mare parte, francezul având câteva prestații impecabile, în special în fazele finale ale competiției. Rolul său în angrenajul lui Tuchel este unul extrem de important, lucru care s-a observat atunci când acesta a lipsit.
Kante nu este doar un închizător clasic, care distruge atacurile adversarilor, ci ajută foarte mult echipa și pe plan ofensiv, apărând chiar la finalizare în repetate rânduri. Probabil orice club din lume și-l dorește pe Kante, iar posibilitatea de a-l lua gratis în 2023 îl face și mai atractiv. Chelsea nu-și permite să piardă un asemenea jucător și probabil îi va face o ofertă consistentă financiar pentru a-l convinge să rămână pe Stamford Bridge.
Program Premier League 28,29, 30 decembrie 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo