Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea e gata să-l cedeze pe Lukaku în schimbul unui alt jucător de clasă mondială

Nicu Savin

Actualizat 08/06/2022 la 18:46 GMT+3

Chelsea a plătit 115 milioane de € pentru Romelu Lukaku în vara trecută, dar belgianul nu a dat randamentul scontat pe Stamford Bridge și și-a manifestat public dorința de a reveni la Inter. Londonezii nu ar spune nu unei asemenea variante, dar îl vor la schimb pe Lautaro Martinez. De asemenea, Chelsea ar agrea și varianta unui împrumut, dar cere o sumă uriașă.

Romelu Lukaku wird den FC Chelsea verlassen

Credit imagine: Getty Images

Chelsea a intrat de curând într-o nouă eră, iar noul proprietar, Todd Boehly, promite investiții masive, care să mențină clubul londonez în elita fotbalului englez și european. Thomas Tuchel va primi un buget considerabil de transferuri, dar antrenorul german are de rezolvat și o altă problemă delicată, cea legată de Romelu Lukaku.
Belgianul a devenit anul trecut cel mai scump jucător transferat vreodată pe Stamford Bridge, Chelsea plătind 115 milioane de € către Inter în schimbul său. Atacantul a avut însă evoluții mult sub așteptări, marcând numai 15 goluri în cele 44 de meciuri jucate în toate competițiile.
Sistemul propus de Tuchel nu îl avantajează, iar Lukaku a făcut mai multe declarații în ultima vreme, din care a reieșit că și-ar dori să se întoarcă la Inter, club unde a dat cel mai bun randament din carieră. Chelsea nu ar spune nu unei asemenea mutări, dar vrea să-și amortizeze investiția făcută în vara trecută, iar lucrurile sunt foarte complicate.
Citește și:

Chelsea i-a propus lui Inter un schimb Romelu Lukaku - Lautaro Martinez

Inter l-ar dori pe Lukaku înapoi, dar nu-și permite să achite o sumă mare în schimbul său. "Nerrazzurii" au însă la îndemână o altă variantă. Conform celebrei publicații Gazzetta dello Sport, Chelsea le-a propus celor de la Inter un schimb între Lukaku și Lautaro Martinez.
Argentinianul de 24 de ani tocmai și-a prelungit contractul cu Inter până în 2026 și e greu de crezut că italienii îl vor împinge acum către Chelsea doar pentru ca Lukaku să revină pe Meazza.
Chelsea ar accepta și varianta de a-l împrumuta pe Lukaku la Inter, dar solicită o sumă enormă în schimb: 25 de milioane de €. Pe lângă această sumă, Inter ar trebui să-i achite și salariul belgianului, deci și acest scenariu este greu de îndeplinit, deși Lukaku ar fi dispus să accepte o reducere a venitului său.
Așadar, ecuația din jurul lui Lukaku este una foarte complicată. El vrea să se întoarcă la Inter, Chelsea e dispusă să-l lase, iar clubul italian îl dorește înapoi, dar totuși mutarea e foarte greu de realizat, asta din cauza condițiilor financiare.
Presa din Spania a scris că Lukaku ar fi un punct de interes și pentru Barcelona, în cazul în care catalanii nu vor reuși să-l ia pe Lewandowski. Totuși, e greu de crezut că formația de pe Camp Nou și-l va permite pe belgian în condițiile în care nu va reuși transferul unui jucător care mai are doar un an de contract, așa cum e polonezul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo