Chelsea a intrat de curând într-o nouă eră, iar noul proprietar, Todd Boehly, promite investiții masive, care să mențină clubul londonez în elita fotbalului englez și european. Thomas Tuchel va primi un buget considerabil de transferuri, dar antrenorul german are de rezolvat și o altă problemă delicată, cea legată de Romelu Lukaku.
Belgianul a devenit anul trecut cel mai scump jucător transferat vreodată pe Stamford Bridge, Chelsea plătind 115 milioane de € către Inter în schimbul său. Atacantul a avut însă evoluții mult sub așteptări, marcând numai 15 goluri în cele 44 de meciuri jucate în toate competițiile.
Sistemul propus de Tuchel nu îl avantajează, iar Lukaku a făcut mai multe declarații în ultima vreme, din care a reieșit că și-ar dori să se întoarcă la Inter, club unde a dat cel mai bun randament din carieră. Chelsea nu ar spune nu unei asemenea mutări, dar vrea să-și amortizeze investiția făcută în vara trecută, iar lucrurile sunt foarte complicate.
Premier League
Tuchel s-a decis pe cine vrea în locul lui Lukaku! 3 cluburi din Premier League sunt pe urmele lui
24/06/2022 LA 10:08
Citește și:

Chelsea i-a propus lui Inter un schimb Romelu Lukaku - Lautaro Martinez

Inter l-ar dori pe Lukaku înapoi, dar nu-și permite să achite o sumă mare în schimbul său. "Nerrazzurii" au însă la îndemână o altă variantă. Conform celebrei publicații Gazzetta dello Sport, Chelsea le-a propus celor de la Inter un schimb între Lukaku și Lautaro Martinez.
Argentinianul de 24 de ani tocmai și-a prelungit contractul cu Inter până în 2026 și e greu de crezut că italienii îl vor împinge acum către Chelsea doar pentru ca Lukaku să revină pe Meazza.
Chelsea ar accepta și varianta de a-l împrumuta pe Lukaku la Inter, dar solicită o sumă enormă în schimb: 25 de milioane de €. Pe lângă această sumă, Inter ar trebui să-i achite și salariul belgianului, deci și acest scenariu este greu de îndeplinit, deși Lukaku ar fi dispus să accepte o reducere a venitului său.
Așadar, ecuația din jurul lui Lukaku este una foarte complicată. El vrea să se întoarcă la Inter, Chelsea e dispusă să-l lase, iar clubul italian îl dorește înapoi, dar totuși mutarea e foarte greu de realizat, asta din cauza condițiilor financiare.
Presa din Spania a scris că Lukaku ar fi un punct de interes și pentru Barcelona, în cazul în care catalanii nu vor reuși să-l ia pe Lewandowski. Totuși, e greu de crezut că formația de pe Camp Nou și-l va permite pe belgian în condițiile în care nu va reuși transferul unui jucător care mai are doar un an de contract, așa cum e polonezul.
Serie A
Lukaku va juca la Inter în sezonul viitor! Belgianul a renunțat la bani pentru a reveni pe Meazza
22/06/2022 LA 07:16
The Emirates FA Cup
Liverpool a cucerit trofeul FA Cup! "Cormoranii" au învins-o din nou pe Chelsea la penalty-uri
14/05/2022 LA 18:40