Chelsea traversează o perioadă complicată deoarece mai mulți fotbaliști sunt scoși din circuit de accidentări sau Covid, iar acest lucru s-a văzut în rezultatele din ultima vreme. Deși majoritatea fotbaliștilor absenți vor reveni curând sub comanda lui Tuchel, germanul are și o mare problemă pe termen lung: lispa lui Ben Chilwell.
Ca atare, londonezii caută un jucător de calitate pe postul de fundaș lateral, iar soluția aleasă pare a fi Serginho Dest, fotbalistul Barcelonei. Conform britanicilor de la Express, Chelsea e gata să ofere 35 de milioane de € pentru internaționalul american de 21 de ani.
Dest are calități deosebite și avantajul de a putea evolua cu același randament pe ambele flacuri ale defensivei sau chiar la mijlocul terenului. Astfel, Tuchel vede în el o variantă ideală pe termen scurt pentru înlocuitrea lui Chilwell, dar și pe termen lung, fiind un jucător polivalent.
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
ACUM 12 ORE
Citește și:

Chelsea îl vrea pe Serginho Dest de la Barcelona

Tranzacția are toate șansele să se facă întrucât Dest face parte din jucătorii puși pe lista de transferuri de Barcelona. Deși este apreciat pe Camp Nou, Dest este considerat o piesă dispensabilă, Xavi fiind convis că se poate descurca și fără el. În plus, plecarea americanului ar aerisi bugetul salarial al clubului, ceea ce ar permite incorporarea altor fotbaliști, pe posturi unde Xavi crede că are mai mare nevoie de întăriri.
Dest a ajuns la Barcelona în 2020, catalanii plătind pentru el suma de 21 de milioane de € către Ajax. Dacă l-ar vinde cu 35 de milioane cum indică sursa citată, clubul blaugrana ar ieși pe plus și ar acoperi astfel o parte din cele 55 de milioane de € pe care le va achita lui City pentru Ferran Torres.
Înainte de a ajunge la Barcelona, Dest a fost dorit în egală măsură și de Bayern Munchen. Campioana Germaniei și-a reiterat intenția de a-l tranfera, însă e greu de crezut că poate concura cu Chelsea din punct de vedere financiar.
Vânzarea lui Dest la Chelsea ar putea fi doar prima tranzacție pe axa Camp Nou - Stamford Bridge. Cezar Aspilicueta mai are contract cu londonezii doar până în vară și deocamdată nu a dat semne că vrea să prelungească, iar presa catalană a scris că acesta ar putea ajunge gratis la Barcelona în vara viitoare.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
ACUM 13 ORE
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
IERI LA 15:24