Articol scris de David Căileanu
La acel moment, Tuchel părea să fie mai mult o soluție de avarie pentru echipa lui Roman Abramovich, fiind unul dintre puținii antrenori cu nume ce erau disponibili să preia echipa în mijlocul sezonului, dar se pare că magnatul rus a tras cartea câștigătoare, deoarece Chelsea a bifat pe rând fiecare obiectiv ce i-a fost stabilit neamțului la momentul semnării contractului. Gruparea londoneză a reușit să termine pe locul 4, prinzând ultimul loc ce le-a asigurat calificarea în grupele Champions League, a reușit să câștige Liga Campionilor sezonul trecut, iar înaintea etapei cu numărul 13 din Premier League, Chelsea se află în vârful clasamentului.
Sfârșitul lunii ianuarie din acest an calendaristic a reprezentat și o metamorfoză pentru gruparea londoneză. Tuchel a venit cu filozofia proprie de joc și a schimbat sistemul de joc, trecând de la o apărare cu 4 pe linia de fund și 3 mijlocași un închizător și 2 interi, sistem folosit de Lampard, la o așezare cu 3 fundași și 4 oameni pe linia de mijloc. Meritul lui Tuchel este cu atât mai mare, deoarece el a venit la sfârșitul perioadei de transferuri și a realizat aceste lucruri cu materialul pus la dispoziție. Germanul a reușit să exploateze la maximum calitățile unor jucători care în mandatul lui Lampard au părut ca o echipă de pluton, iar cu el au evoluat într-o super echipă ce se bate cu șanse enorme la câștigarea celei mai puternice competiții interne din lume.
Premier League
Cristiano Ronaldo este dorit de o rivală după interviul incendiar în care a demolat-o pe Man United
14/11/2022 LA 07:04

Chelsea – Manchester United, în direct pe Eurosport 1, duminică de la ora 18.30

Alt merit al lui Thomas Tuchel ar fi eficientizarea atacului și transformarea defensivei într-un super scut pentru poarta lui Edouard Mendy. De la venirea lui Tuchel, Chelsea a avut cea mai bună apărare din Premier League, sezonul acesta au primit doar 4 goluri, fiind echipa cu cea mai bună apărare din top 5 campionate ale Europei. Mai mult decât atât, londonezii au și cea mai bună apărare din Liga Campionilor, albaștrii primind un singur gol în acest sezon și fiind alături de LASK Linz, echipele cu cele mai bune defensive din cele 3 competiții europene.
Lukaku este singura piesă pe care Tuchel a pus-o în plus față de ce a găsit la momentul ianuarie 2021, iar belgianul pare să fie și elementul care lipsea în a transforma-o pe Chelsea într-o echipă perfectă. Pe lângă aceste lucruri, Tuchel a reușit să-l integreze în echipă și pe Trevoh Chalobah, iar englezul i-a mulțumit neamțului prin evoluții sigure și pare să fie o piesă de bază pentru Chelsea în acest sezon și cu siguranță va fi un pilon de bază al echipei în viitor.
Meciul cu Manchester United o găsește pe Chelsea în postura de favorită clară. Pe lângă faptul că Chelsea dispune de cea mai bună apărare din campionat, elevii lui Tuchel au și al doilea cel mai bun atac din Premier League. Pe lângă furtuna de la nivelul băncii tehnice a lui Manchester United din această săptămână, diavolii nu dispun nici de principalii fundași centrali, Maguire este suspendat din cauza celor 2 cartonașe galbene primite meciul trecut cu Watford, iar Varane are probleme musculare. Partida începe la ora 18:30 și este transmisă în direct și în exclusivitate de Eurosport 1 și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/23/3259001.jpg
Premier League
Un fost antrenor din Premier League le-a închis ușa celor de la Aston Villa! Dezvăluirea englezilor
21/10/2022 LA 09:32
Premier League
Graham Potter a început "curățenia" la Chelsea! Primul jucător de care vrea să scape
14/10/2022 LA 06:42