Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea, pe un butoi cu pulbere. Romelu Lukaku, lăsat în afara lotului înaintea derby-ului cu Liverpool

Andrei Nicolae

Actualizat 02/01/2022 la 13:39 GMT+2

Mass-media din Anglia anunță pe surse faptul că Thomas Tuchel l-a lăsat în afara lotului pe Romelul Lukaku, pentru derby-ul de azi cu Liverpool (ora 18:30), după ce atacantul belgian a dat un interviu, în care a susținut că se simte nefericit la gruparea de pe Stamford Bridge.

Chelsea-Coach Thomas Tuchel mit Stürmerstar Romelu Lukaku

Credit imagine: Getty Images

Chelsea a avut un an 2021 aproape perfect, după ce a câștigat Liga Campionilor în luna mai și a revenit în lupta pentru titlu în Premier League. Liniștea grupării de pe Stamford Bridge a fost tulburată însă la finalul anului, după un interviu neautorizat al lui Romelu Lukaku, în care a susținut că se simte nefericit la Chelsea.
Imediat după apariția interviului, care a stârnit reacții în Anglia, dar și în Italia, managerul Thomas Tuchel a susținut că va avea o discuție privată cu atacantul belgian.

Romelu Lukaku, lăsat în afara lotului pentru derby-ul Chelsea - Liverpool

Încă nu sunt informații referitoare la cum a decurs discuția dintre cele două părți, dar publicația The Athletic anunță că Romelu Lukaku nu face parte din lotul echipei Chelsea pentru partida cu Liverpool. De coronavirus nu poate fi vorba, pentru că jucătorul a fost în carantină din acest motiv în luna decembrie. Nici nu pare vorba despre o accidentare. Atacantul de 28 de ani a marcat în ultimele sale două apariții în Premier League pentru Chelsea.
Managerul Thomas Tuchel nu și-a ascuns nemulțumirea față de interviul neautorizat a lui Lukaku, adus în vara trecută pentru o sumă record pentru Chelsea, de 115 milioane de euro.
Romelu Lukaku says he turned down a move to Manchester City in 2020
"Nu-mi place", a spus Tuchel într-o conferință de presă după difuzarea interviului. "Dar nu vreau să fac un tam-tam mai mare din asta decât este de fapt. Este foarte ușor să scoți replici din context".
Absența lui Lukaku la un derby atât de important pprecum cel cu Liverpool vorbește însă de la sine despre gravitatea declarațiilor oferite de belgian. Chelsea se află la 11 puncte în spatele liderului Manchester City și trebuie să învingă Liverpool pentru a avea în mod realist șansa de a concura pentru titlu.

Romelu Lukaku a declarat că regretă plecarea de la Inter Milano

Lukaku a susținut căregretă plecarea de pe Giuseppe Meazza și le-a promis fanilor că se va întoarce în Serie A, pentru a îmbrăca din nou tricoul negru-albastru. Belgianul a lăsat de înțeles că nu a fost alegerea sa să se întoarcă la Chelsea, inima sa rămânând în Lombardia. Totuși, oferta a fost de nerefuzat, iar conducerea lui Inter l-a împins către această decizie.
"Acum este timpul potrivit pentru a-mi împărtăși sentimentele. Am spus mereu că am Inter în inimă: mă voi ÎNTOARCE la Inter, chiar sper acest lucru. Iubesc Italia și cred că acesta e momentul potrivit pentru a vorbi și a-i informa pe oameni despre ce s-a întâmplat", a dezvăluit Lukaku pentru Sky Sport.
În sezonul trecut, sub comanda lui Conte, la Inter, vârful de 28 de ani a avut prestații excepționale, care s-au tradus într-un titlu istoric pentru nerazzurri. Lukaku și-a ajutat cu 24 de goluri și 13 pase decisive să oprească supremația lui Juve, dar în actuala stagiune cifrele sale nu mai sunt nici pe departe atât de bune.
"Fizic sunt bine, dar nu sunt fericit cu situația de la Chelsea. Tuchel a ales să joace în alt sistem, dar nu mă voi da bătut, voi fi profesionist. Nu sunt fericit cu ce se întâmplă, dar voi fi profesionist, nu mă pot da bătut acum", a mai spus Lukaku.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo