Matthijs de Ligt s-ar putea despărți în următoarele luni de Juventus. Fundașul în vârstă de 22 de ani mai are contract cu italienii până în vara anului 2024, însă nu este mulțumit de faptul că nu joacă foarte mult și și-ar dori o nouă aventură.
Chelsea este unul dintre cluburile interesate de semnătura olandezului, Thomas Tuchel dorindu-și încă din această vară să-și întărească defensiva. Potrivit presei din Anglia, oficialii de pe Stamford Bridge ar fi dispuși să-i achite clauza de reziliere care se ridică la 152 de milioane de euro. Englezii îi mai au, însă, în vizor și pe Jules Kounde (Sevilla), Marquinhos (PSG) și Niklas Sule (Bayern Munchen).
Premier League
Cristiano Ronaldo este dorit de o rivală după interviul incendiar în care a demolat-o pe Man United
14/11/2022 LA 07:04
https://i.eurosport.com/2021/09/20/3223716.png

"Are nevoie de timp!"

Agentul lui Matthijs de Ligt, Mino Raiola, a declarat recent că fotbalistul va pleca de la Juventus cel târziu la finalul acestui sezon, punctând că sunt multe cluburi interesate de semnătura fundașului de 22 de ani.
Anunțul lui Raiola l-a nemulțumit pe antrenorul lui Juventus. Massimiliano Allegri a spus că, deși este un jucător foarte bun, De Ligt are nevoie de timp pentru a crește și a se putea impune.
"Există un traseu standard pentru toată lumea, jucători și antrenori. De Ligt este un jucător tânăr, de calitate, dar încă trebuie să se îmbunătățească și va rămâne la Juventus mulți ani, indiferent cât de multe meciuri va juca. Are 22 de ani, este un jucător excelent. A ajuns la Juventus de la Ajax când avea doar 20 de ani. După ce a ajuns aici, cineva a scris că e 'un viitor Balon de Aur'.
Oameni buni, e nevoie de calm! Avea 20 de ani, dar tricoul lui Juve era unul greu. Chiellini probabil nu era atât de bun ca De Ligt la vârsta lui, dar la 27-28 de ani, a devenit un jucător mare. E nevoie de timp", a declarat Allegri.

De Ligt ar putea deveni cel mai scump fundaș din lume

Dacă cei de la Chelsea se vor hotărî să-l transfere pe Matthijs de Ligt plătindu-le suma de peste 150 de milioane de euro celor de la Juventus, olandezul va deveni cel mai scump fundaș din lume, urmând a-l depăși pe actualul lider al topului, Harry Maguire. Acesta din urmă a fost transferat în 2019 de Manchester United pentru 87,1 milioane de euro.
În prezent, pe podiumul celor mai scumpi apărători din lume se mai află Virgil van Dijk, pentru care Liverpool a plătit 84,5 milioane de euro, și Lucas Hernandez, transferat de Bayern în schimbul a 80 de milioane de euro.
De Ligt este în acest moment pe locul 4 în clasamentul celor mai scumpi fundași din lume, Juventus achiziționându-l de la Ajax pentru 75 de milioane de euro. Olandezii au mai primit ulterior alte 10 milioane sub formă de bonusuri.
https://i.eurosport.com/2021/09/21/3224010.jpg
Liga Campionilor UEFA
5 concluzii după faza grupelor din Champions League
03/11/2022 LA 07:18
Cupa Mondială FIFA
Pogba, învinuit de Allegri pentru ratarea Mondialului! Unde crede italianul că a greșit mijlocașul
02/11/2022 LA 15:46