Prestațiile bune reușite de Gavi în acest sezon, atât pentru Barcelona, cât și în tricoul echipei naționale de seniori a Spaniei, pentru care a debutat în preliminariile Campionatului Mondial din 2022, l-au dus pe mijlocaș în atenția mai multor cluburi importante din Europa.
Potrivit jurnaliștilor din Spania, fotbalistul în vârstă de 17 ani este dorit, printre altele, de Chelsea, care pare dispusă să facă orice pentru a-l transfera. Șefii câștigătoarei trofeului Champions League ar vrea să achite clauza de reziliere pe care mijlocașul o are în contract, astfel încât acesta să poată ajunge sub comanda lui Thomas Tuchel cât mai curând.
Conform publicației catalane Sport, Roman Abramovich intenționează să plătească 50 de milioane de euro pentru Gavi, considerat unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști din lume. Ibericul, cotat de site-ul transfermarkt.com la 25 de milioane de euro, mai are contract cu Barcelona până în vara anului 2023, iar catalanii vor să-i prelungească înțelegerea.
Cupa Mondială FIFA
Luis Enrique, reacție umilă după eliminarea Spaniei de la Cupa Mondială! "A fost vina mea!"
IERI LA 20:22
La începutul acestei săptămâni, jurnaliștii Catalunya Radio au anunțat că oficialii clubului blaugrana au ca prioritate reînnoirea contractului lui Gavi până în 2026, noul contract urmând a include o clauză de reziliere de 1 miliard de euro, așa cum au și ceilalți tineri de viitor ai Barcelonei, Ansu Fati și Pedri.

"Gavi e o bestie!"

În primul meci din această lună al echipei naționale a Spaniei, 0-1 cu Grecia, fanii au trecut prin mari emoții cu Gavi. Acesta a primit o lovitură puternică în pomete și, deși fața i s-a umflat, a vrut să continue. În cele din urmă, Luis Enrique l-a schimbat cu Busquets, recuperarea lui fiind extrem de importantă, în contextul în care lotul Spaniei a fost decimat de accidentări.
După meciul de la Atena, selecționerul l-a lăudat pe tânărul mijlocaș al Barcelonei, declarând că acesta a vrut să-și ajute echipa în ciuda faptului că privirea îi era afectată de lovitura încasată.
"Gavi e o bestie! Mi-a spus că vede dublu, dar că vrea să joace în continuare. I s-a umflat un pomete şi nu mai putea să vadă bine, dar acum e în regulă, a ţinut gheaţă şi s-a mai dezumflat", a spus Luis Enrique.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/18/3255802.png
Cupa Mondială FIFA
"Spania moare la penalty-uri!" Reacția presei iberice după eliminarea echipei din optimi la Mondial
IERI LA 19:40
Cupa Mondială FIFA
Cel mai bun marcator al Spaniei la CM, doar rezervă cu Maroc! Surprizele lui Luis Enrique
IERI LA 14:48