Mijlocaşul danez Christian Eriksen a participat luni la primul său antrenament cu Brentford, club din Premier League care l-a transferat cu un contract până la finele acestui sezon în ultima zi a mercato de iarnă.
"Sunt aici şi este perfect", a fost mesajul lui Eriksen, postat de clubul englez pe reţelele sociale, alături de o fotografie cu jucătorul surâzând în haine de stradă.
https://i.eurosport.com/2022/02/07/3308222.jpg
Premier League
Christian Eriksen ar vrea să joace din nou în Champions League! Ce a spus despre viitorul său
16/05/2022 LA 09:22
Eriksen, 29 ani, s-a prăbuşit pe gazon în timpul meciului Danemarca - Finlanda disputat în vara trecută la Copenhaga, în cadrul Campionatului European de fotbal, fiind resuscitat pe teren, înainte de a fi transportat la spital.
Internaţionalul danez a fost nevoit să-şi rezilieze contractul cu Inter Milano în luna decembrie, din cauza defibrilatorului cardiac care i-a fost implantat în urma incidentului de la Copenhaga şi care nu îi mai permitea să evolueze în Serie A.
Eriksen a mai evoluat în prima ligă engleză timp de şapte sezoane, la formaţia Tottenham Hotspur (2013-2020), înainte de a pleca în Italia. Cu 109 selecţii în naţionala Danemarcei, Christian Eriksen a declarat recent că doreşte să revină cât mai repede pe teren şi să joace pentru a putea participa la Cupa Mondială din Qatar.
Brentford, locul 14 în Premier League, pregăteşte meciul de miercuri cu Manchester City, liderul la zi din clasament. Sursa: AGERPRES.
Citește și:

"Abia aștept să lucrez din nou cu el!"

Mijlocașul danez nu a mai putut continua în Serie A din cauza regulamentelor din Italia. Concret, jucătorii ce au un defibrilator implementat nu pot juca fotbal profesionist în Serie A.
S-a vorbit extrem de mult despre situația lui Eriksen în presa internațională. Mai mult decât atât, după evenimentul nefericit de la Euro 2020, au existat temeri cu privire la faptul că danezul nu va mai putea juca fotbal la cel mai înalt nivel.
La finalul lunii ianuarie, Christian Eriksen a transmis un mesaj video pentru fanii săi, după ce a semnat cu Brentford: "Salutare tuturor! Sunt Christian Eriksen. Sunt fericit să anunț că am semnat cu Brentford. Abia aștept să încep și sper că vă voi revedea curând!"
De asemenea, antrenorul lui Brentford, Thomas Frank, a spus că abia așteaptă să lucreze din nou cu Eriksen. Cei doi au mai colaborat la echipele naționale de tineret ale Danemarcei, astfel că tehnicianul îl cunoaște destul de bine pe mijlocaș:
"Abia aștept să lucrez din nou cu Christian. A trecut ceva timp de când l-am antrenat ultima oară, iar de atunci s-au întâmplat foarte multe. El avea 16 ani atunci, însă s-a dezvoltat și a devenit unul dintre cei mai buni jucători din Premier League. În plus, el a câștigat multe trofee în Europa și a devenit MVP-ul naționalei Danemarcei", a precizat Thomass Frank.
Fotbal
Top 15 fotbaliști ale căror cote de piață au scăzut cel mai mult de la începutul acestui sezon
20/04/2022 LA 06:52
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 31-a din Premier League
05/04/2022 LA 12:07