Christian Eriksen a dezvăluit recent că își dorește să joace fotbal din nou. Mijlocașul danez a suferit un stop cardiac în timpul partidei dintre Danemarca și Finlanda de la Campionatul European, pe 12 iunie 2021, dar nu intenționează să se lase de fotbal. Acesta se antrenează în Elveția după despărțirea de Inter și a declarat că se gândește la Campionatul Mondial din Qatar.
Antonio Conte, antrenorul lui Tottenham, a vorbit despre fostul său jucător de la Inter și a dat de înțeles că o revenire a acestuia la Spurs este posibilă:
Premier League
Cum afectează nenumăratele amânări din Premier League fotbalul englez și obiectivele echipelor
ACUM O ORĂ
"Nu am vorbit recent cu Christian. Desigur, este grozav să îl revedem pe terenul de fotbal. Vorbim despre un jucător foarte important, dar și despre un om deosebit. Ce s-a întâmplat în vară nu a fost deloc bine pentru oamenii care au lucrat cu el, care îl cunosc. Am fost speriat în acel moment. Dar acum, văzând că el este pregătit să joace din nou fotbal este grozav. Cred că pentru Christian, ușa este mereu deschisă", a declarat Antonio Conte, antrenorul lui Tottenham.
În luna decembrie, Eriksen și-a reziliat contractul cu Inter. Acesta nu își poate continua cariera în Serie A, deoarece legislația din Italia nu permite jucătorilor să evolueze cu un stimulator cardiac. În schimb, în alte țări, nu există această probleme, cazul lui Eriksen fiind asemănător cu cel al lui Daley Blind de la Ajax, care evoluează în Olanda cu un dispozitiv asemănător, după ce și acesta a avut probleme cardiace în trecut.

CHRISTIAN ERIKSEN: "SCOPUL MEU ESTE SĂ JOC LA CUPA MONDIALĂ DIN QATAR. VREAU SĂ MAI JOC"

Întrebat despre planurile sale în fotbal, jucătorul danez a spus într-un interviu acordat publicației daneze DR și citat de Daily Mail: "Scopul meu este să joc la Cupa Mondială din Qatar. Vreau să mai joc.
Asta a fost în mintea mea tot timpul. Este un obiectiv, un vis. Dacă voi fi selecționat, este altceva. Dar este visul meu să mă întorc. Și sunt sigur că mă pot întoarce, pentru că nu mă simt diferit. Fizic, am revenit în formă maximă. Acesta a fost obiectivul meu și mai e ceva timp până la Cupa Mondială. Așa că până atunci voi juca fotbal și voi demonstra că am revenit la același nivel".
Întrebat cât de importantă este naționala Danemarcei în tot acest proces de a reveni în top, el a adăugat: "Foarte important. Vreau să joc pentru Danemarca la Cupa Mondială.
Visul meu este să mă alătur echipei naționale și să joc din nou pe Parken. Să demonstrez că acel stop cardiac a fost o întâmplare. Vreau să demonstrez că am trecut mai departe și că pot juca din nou la echipa națională. Din nou, depinde de antrenor să îmi evalueze nivelul. Dar inima mea nu este un obstacol".
Premier League
Thomas Tuchel, criticat în Anglia, după ce a găsit scuze pentru forma slabă a lui Chelsea
ACUM 3 ORE
Premier League
Condiția pusă de Cristiano Ronaldo pentru a rămâne la Manchester United și sezonul viitor
ACUM 3 ORE