Christian Eriksen este aproape de revenirea pe teren, la opt luni de la evenimentele nefericite din timpul partidei Danemarca-Finlanda de la EURO 2020. Danezul a suferit un stop cardiac pe finalul primei reprize și a fost resuscitat pe teren. Din fericire, acesta și-a revenit și este pregătit să se întoarcă pe terenul de fotbal, de data aceasta în tricoul celor de la Brentford.
Într-un interviu acordat pentru BBC, Eriksen a vorbit despre momentele din timpul partidei de la turneul final: "Au fost câteva luni dure, dar sunt fericit unde mă sunt acum. Am revăzut imaginile, încă e ciudat să le privesc. La început, în primele zile, nu le-am văzut, evident. Voiam să le văd, dar în același timp nu voiam. Acum, privind înapoi, mă gândesc că sunt aici și că nu e nevoie să le văd.
Îmi amintesc tot, mai puțin cele cinci minute. Mi s-a spus după că au fost cinci minute, dar îmi amintesc tot. Aruncarea de la margine, mingea lovind genunchiul meu, iar apoi nu știu ce s-a întâmplat. M-am trezit cu oameni în jurul meu, simțind o presiune în piept, încercând să îmi recapăt respirația.
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
ACUM 5 ORE
În ambulanța am auzit pe cineva care a spus cât timp am fost inconștient. Din punctul meu de vedere, am avut ghinion într-un loc norocos. În primul rând, nu îmi doresc ca cineva să treacă prin ce am trecut eu. Niciodată nu am crezut că mi se poate întâmpla mie. Oamenii din jurul meu au acționat foarte repede, doctorii care m-au salvat. Le sunt recunoscător că au fost acolo", a spus Eriksen.
Citește și:

Revenirea lui Eriksen pe teren, din ce în ce mai aproape

După opt luni de la meciul Danemarca-Finlanda, Christian Eriksen este foarte aproape să își facă revenirea pe terenul de fotbal. Acesta s-a antrenat în ultimele luni, având ca obiectiv principal condiția sa fizică, iar acum speră să o ajute pe Brentford în lupta pentru salvarea de la retrogradare.
"Nu e departe momentul revenirii. E dificil să spui o dată sau să spui când se va întâmpla. Va fi ceva special să pot reveni pe teren și să joc într-un meci din nou, după șapte sau opt luni. În primul rând, am vrut să îmi revin din punct de vedere fizic, iar în al doilea rând voi încerca să îi ajut să rămână unde se află și să rămână în Premier League.
Vreau să le arăt cât de recunoscător pentru minutele pe care le voi juca și pentru șansa de a putea reveni pe terenul de fotbal. Voi face tot ce pot pentru a îi ajuta să rămână în Premier League."

Christian Eriksen

Credit imagine: Twitter

Întrebat și despre echipa națională a Danemarcei, calificată la Campionatul Mondial din Qatar de la finalul acestui an, Eriksen se gândește în primul rând la revenirea pe teren și la partidele pe care le va avea de disputat în Premier League.
"Primul pas este să prind minute în Premier League și să arăt că încă mai pot juca fotbal. A trecut ceva timp de când sunt departe de fotbal și vreau ca în primul rând să revin și sper să îmi pot spune că sunt același jucător. Am fost departe o perioadă doar pentru a îmi da un restart carierei", a mai spus Eriksen.
Brentford se află pe locul 14 în Premier League, cu 23 de puncte acumulate în 24 de partide. Pentru echipa lui Thomas Frank urmează în acest weekend confruntarea de pe teren propriu cu Crystal Palace, echipa care se află pe locul 13.
Premier League
Ten Hag renunță din start la doi jucători de la United! Au costat împreună peste 90 de milioane de €
ACUM 18 ORE
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
ACUM 20 ORE