Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Christian Eriksen este în discuții cu zece cluburi pentru a reveni pe teren

Andrei Nicolae

Publicat 11/01/2022 la 23:37 GMT+2

Fostul mijlocaș al Inter negociază să revină la joc de la sfârșitul lunii ianuarie. Premier League pare a fi drept destinația ideală în acest moment.

Christian Eriksen of Denmark looks on during the UEFA Euro 2020 Championship Group B match between Denmark and Finland on June 12, 2021 in Copenhagen, Denmark

Credit imagine: Getty Images

Christian Eriksen spune că este complet recuperat după accidentul de la Euro 2020, care l-a făcut să se teamă pentru viața sa mai întâi și pentru cariera lui mai târziu. Trecerea timpului a calmat apele, iar mijlocașul se antrenează de patru luni și jumătate.
Danezul a trecut printr-o serie de examinări medicale, cele mai recente înainte de vacanța din decembrie. Acum ajunge zilnic la Chiasso, aproape de granița cu Italia, unde se pregătește de aproximativ o lună. Eriksen încă locuiește la Milano, unde înainte de Crăciun și-a reziliat contractul cu Inter, dar Chiasso este refugiul său. Mijlocașul face naveta zilnic, pentru că distanța de acoperit este de aproximativ 50 de kilometri.
Potrivit Marca, următoarele două-trei săptămâni vor fi cheia viitorului tău. Agentul său poartă discuții cu aproximativ zece cluburi din care, astfel că de la finalul lunii l-am putea vedea deja pe jucătorul danez revenind oficial pe terenul de fotbal.
Din Premier League ar fi dorit de trei cluburi, fiind vehiculată inclusiv o posibilă revenire la Tottenham. Eriksen a fost sub comanda lui Antonio Conte și la Inter Milano.
"Nu am vorbit recent cu Christian. Desigur, este grozav să îl revedem pe terenul de fotbal. Vorbim despre un jucător foarte important, dar și despre un om deosebit. Ce s-a întâmplat în vară nu a fost deloc bine pentru oamenii care au lucrat cu el, care îl cunosc. Am fost speriat în acel moment. Dar acum, văzând că el este pregătit să joace din nou fotbal este grozav. Cred că pentru Christian, ușa este mereu deschisă", a declarat Antonio Conte, antrenorul lui Tottenham.
Un interes important pentru serviciile jucătorului este manifestat și din Olanda. "Cu toții sunt de acord că, într-un context de criză din cauza coronavirusului, cu experiența lui Eriksen și fără a fi nevoie să plătească un transfer, este o oportunitate de piață magnifică", mai remarcă sursa citată.

Christian Eriksen își dorește să joace la Cupa Mondială 2022

Întrebat despre planurile sale în fotbal, jucătorul danez declarat recent: "Scopul meu este să joc la Cupa Mondială din Qatar. Vreau să mai joc.
Asta a fost în mintea mea tot timpul. Este un obiectiv, un vis. Dacă voi fi selecționat, este altceva. Dar este visul meu să mă întorc. Și sunt sigur că mă pot întoarce, pentru că nu mă simt diferit. Fizic, am revenit în formă maximă. Acesta a fost obiectivul meu și mai e ceva timp până la Cupa Mondială. Așa că până atunci voi juca fotbal și voi demonstra că am revenit la același nivel".
Întrebat cât de importantă este naționala Danemarcei în tot acest proces de a reveni în top, el a adăugat: "Foarte important. Vreau să joc pentru Danemarca la Cupa Mondială.
Visul meu este să mă alătur echipei naționale și să joc din nou pe Parken. Să demonstrez că acel stop cardiac a fost o întâmplare. Vreau să demonstrez că am trecut mai departe și că pot juca din nou la echipa națională. Din nou, depinde de antrenor să îmi evalueze nivelul. Dar inima mea nu este un obstacol".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo