Patru cluburi din prima ligă engleză de fotbal, Manchester United, Tottenham Hotspur, Manchester City, Chelsea Londra, şi şi unul din Championship, Cardiff City, au primit licenţa de a organiza sectoare cu locuri în picioare pentru fani începând cu 1 ianuarie 2022, a anunţat luni ministrul britanic al sporturilor, Nigel Huddleston.
Guvernul britanic a însărcinat în luna septembrie Autoritatea de siguranţă a terenurilor sportive (SGSA) pentru a testa starea de siguranţă în zonele cu locuri în picioare. Premier League şi Championship au fost selectate să facă primii paşi în licenţierea sectoarelor cu locuri în picioare.
Premier League
Vedetele din Premier League vor să se renunțe la VAR!
02/10/2022 LA 07:47

Cinci cluburi din Anglia au intrat într-un proces de testare înainte de o aprobare pe scară largă

Stadioanele din Premier League au trecut la tribune exclusiv cu locuri pe scaune cu aproximativ 30 ani în urmă, după ce 97 de suporteri ai lui Liverpool şi-au pierdut viaţa, striviţi într-o busculadă petrecută pe stadionul Hillsborough din Sheffield în 1989.
Huddlestone a precizat într-un comunicat că un număr de cinci cluburi au primit licenţa pentru a introduce sectoare sigure cu locuri în picioare pentru a doua jumătate a sezonului: ''Acum este momentul potrivit pentru a încerca în mod corespunzător locurile în picioare în Premier League şi EFL Championship, înainte de o decizie privind aprobarea pe scară largă. Siguranţa este absolut primordială şi SGSA lucrează mână în mână cu cluburile pe acest aspect. Fanii merită diferite opţiuni despre cum se pot bucura de un meci live şi voi urmări cu interes progresul acestui proces''.
Cluburile vor trebui să îndeplinească o serie de criterii, cum ar fi locurile cu bariere în secţiunile acasă şi în deplasare. Va fi introdus un cod de conduită pentru fani şi un sistem video CCTV de supraveghere.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa: Agerpres
Premier League
Erling Haaland, lăsat perplex de Guardiola! "E o nebunie, nu înțeleg cum e posibil așa ceva"
01/10/2022 LA 12:30
Premier League
Brazilianul Richarlison, explicațiile trecerii sale de la Everton la Tottenham!
17/09/2022 LA 09:47