Echipele din Premier League din afara celor tradiționale Big Six au sentimentul că planul UEFA de a introduce wildcard-uri în Liga Campionilor este doar o modalitate de a liniști cluburile de elită, crezând că măsura este de fapt o versiune camuflată a controversatei Superligi europene, după cum remarcă Daily Mail.
Organismul de conducere al fotbalului european a dezvăluit că intenționează să reînnoiască competiția de top, care include posibilitatea de a oferi două locuri în Liga Campionilor pe baza performanțelor anterioare în prestigiosul turneu.
Premier League
Man City este campioană, dramatismul a fost la el acasă! Cinci decizii majore în ultima etapă
ACUM 6 ORE

Cluburile din afara Bix Six și fanii din Premier League, împotriva planurilor UEFA

În afară de Manchester City, Liverpool, Chelsea, Tottenham, Arsenal și Manchester United, echipele din Premier League sunt furioase la planul UEFA de a introduce intrarea cu wildcard în Liga Campionilor.
În formatul actual, calificarea în competiție se bazează pe performanța ligilor din sezoanele precedente. Dar cu noul plan, anumite cluburi care au participat în mod tradițional în Liga Campionilor ar putea obține prezența la acest nivel chiar dacă performanța lor în liga națională din sezonul precedent nu o justifică.
David Moyes, managerul lui West Ham United, s-a numărat printre cei care au urmărit reformele planificate de UEFA ale competiției de cluburi principale din Europa.
"Dacă vorbim sincer despre un club care s-a întors în Europa, ar trebui să spui că suntem noi. Suntem noii băieți din bloc. Pun pariu că UEFA nu se aștepta ca West Ham să fie în această poziție (n.r. calificată în sferturile de finală ale Euripa League și în Top 6 în Premier League). Dar asta se întâmplă. Și de aceea trebuie să continuăm să încurajăm UEFA să aducă alte echipe. Uite ce bine ne-am descurcat. Poate că nu am fi intrat în această competiție, dacă ar exista reguli diferite. Din acest punct de vedere, chiar cred vrem să arătăm că putem concura. ", a declarat David Moyes

"Suntem uniți în opoziție cu propunerile de reformare a Ligii Campionilor, care reprezintă o încercare de întoarcere la Super League"

Grupul de fani ai Premier League au criticat UEFA pe fondul propunerilor, acuzând forul de faptul că vrea să creeze o Superligă pe ușa din spate. Este de așteptat ca forul continental să ia o decizie finală în privința viitorului Ligii Campionilor în cadrul Comitetului Executiv de la Viena din 10 mai.
"Suntem uniți în opoziție cu propunerile de reformare a Ligii Campionilor, care reprezintă o încercare de întoarcere la Super League, o idee discreditată", se arată în comunicatul rețelei de suporteri.
"Anul trecut, grupurile noastre de suporteri au fost cele care s-au unit pentru a forța prăbușirea Super League. La acea vreme, UEFA ne-a spus că fanii erau inima jocului și a promis că opiniile lor vor fi în centrul atenției pentru a decide ce urmează. Așadar, cu mare consternare ne confruntăm acum cu perspectiva unor schimbări în Liga Campionilor, care vor însemna mai multe meciuri jucate în grupe și intrarea unor cluburi în competiție pe baza unui coeficient de club UEFA în ultimii cinci ani.
Aceste propuneri nu vor face decât să mărească decalajul între cluburile bogate și restul, distrugând în același timp calendarele ligii interne, cu așteptările ca fanii să sacrifice și mai mult timp și mai mulți bani participând fără sens la meciuri din grupe", au mai punctat suporterii.
Premier League
Manchester City este campioana Angliei! Pep Guardiola, direct în istoria Premier League
ACUM 6 ORE
Premier League
Ralf Rangnick: "Nu-l învinovățesc pe Cristiano Ronaldo, dar ... ". Ce îi reproșează portughezului
ACUM 11 ORE