Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Condiția pusă de Cristiano Ronaldo pentru a rămâne la Manchester United și sezonul viitor

Bianca Dumitru

Publicat 19/01/2022 la 13:40 GMT+2

Cristiano Ronaldo s-a întors vara trecută la Manchester United, reușind prestații foarte bune. Presa din Anglia a scris astăzi că portughezul nu ar vrea să mai continue și în sezonul 2022/23 dacă echipa nu se va califica în Champions League, dorindu-și să evolueze la cel mai înalt nivel.

Cristiano Ronaldo of Manchester United looks dejected

Credit imagine: Getty Images

Cristiano Ronaldo a revenit în vara anului 2021 la Manchester United, semnând un contract valabil doi ani, cu posibilitate de prelungire încă un sezon. Portughezul ar avea, însă, o condiție pentru a continua pe Old Trafford și în stagiunea 2022/23.
Potrivit jurnaliștilor publicației The Sun, starul în vârstă de 36 de ani va rămâne la United doar dacă echipa antrenată în prezent de Ralf Rangnick se va califica în următorul sezon de Champions League. Cristiano Ronaldo nu vrea să se retragă până la 40 de ani, dar are pretenția de a juca la cel mai înalt nivel, iar asta înseamnă să fie prezent în cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent.
Reprezentanții fotbalistului vor avea o întâlnire în aceste zile cu Richard Arnold, care va fi, începând din februarie, noul director executiv al "diavolilor roșii", staff-ul lui Cristiano Ronaldo urmând a-și exprima îngrijorarea cu privire la parcursul echipei în actualul sezon de Premier League.
Manchester United se află, după 20 de meciuri, pe locul 7 în clasamentul din campionatul Angliei, având 32 de puncte, cu 5 mai puține decât West Ham, care ocupă ultima poziție ce asigură prezența în următorul sezon de Champions League.
Rămânerea lui Ronaldo pe Old Trafford ar depinde, însă, și de situația în care clubul nu aduce un antrenor care să-i fie pe plac din vară, astfel că rămâne de văzut ce se va întâmpla.
Citește și:

Cristiano Ronaldo, cu gândul la barajul de calificare la Campionatul Mondial

Portugalia nu a reușit să obțină calificarea la turneul final al Cupei Mondiale din 2022 în urma meciurilor din preliminariile competiției. Lusitanii s-au calificat, însă, la baraj, acolo unde vor da peste Turcia. Cu mai bine de două luni înaintea partidelor, Cristiano Ronaldo a vorbit despre cât de mult își dorește să obțină calificarea.
Starul lui Manchester United s-a arătat încrezător că echipa sa va merge la turneul final, spunând că portughezii vor fi pregătiți în martie pentru meciurile grele, dar frumoase pe care le vor avea de disputat. "Ar fi foarte trist să nu ne atingem obiectivul, accederea la Cupa Mondială de fotbal 2022. Dar cred că vom fi acolo. În fotbal, ca și în viață, trecem prin momente grele, dar în final vom rămâne în picioare.
Știm că vom avea meciuri grele, mai întâi împotriva Turciei, și dacă vom câștiga, cred că vom înfrunta Italia. Vom vedea. În martie vom fi pregătiți, va fi o bătălie și va fi frumos de urmărit pentru fanii fotbalului. Viața este așa cum este, nu există un scenariu perfect. Mai avem timp, trebuie să profităm de el pentru a fi gata în martie", a declarat Cristiano Ronaldo, într-un interviu pentru ESPN Brazilia.
Semifinala barajului de calificare dintre Portugalia și Turcia este programată pe 24 martie, în timp ce finala barajului va avea loc 5 zile mai târziu. Dacă vor trece de turci, lusitanii vor înfrunta învingătoarea duelului dintre Italia și Macedonia de Nord.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo