Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Conflictul Tuchel – Lukaku, pe cale să explodeze iar. Managerul și-a criticat jucătorul după derby-ul Man City – Chelsea

Andrei Nicolae

Actualizat 15/01/2022 la 18:44 GMT+2

Thomas Tuchel a declarat după Manchester City – Chelsea că Romelu Lukaku a pierdut multe mingi fără a fi sub presiune și în circumstanțe foarte promițătoare, dar și faptul că ar trebui să facă și el un serviciu echipei, prin a marca atunci când este pus în valoare.

Romelu Lukaku et Thomas Tuchel

Credit imagine: Imago

Manchester City a învins Chelsea, sâmbătă, cu 1-0, într-un meci din cadrul etapei a 22-a în Premier League. Rezultatul a închis practic speranțelor la titlu în tabăra londoneză, având în vedere că diferența dintre cele două grupări a crescut acum la 13 puncte.
În schimb, realația tensionată dintre managerul Thomas Tuchel și atacantul Romelul Lukaku este pe cale să explodeze din nou, după cum susține Daily Mail.
Managerul german a avut o reacție furioasă pe margine, după ce Romelu Lukaku a ratat o șansă mare la începutul reprizei secunde, care avea să fie până la final și singurul șut pe poartă al echipei.

Thomas Tuchel l-a criticat pe Romelu Lukaku după meci

Chelsea s-a apărat destul de bine pe Etihad, dar în cele din urmă a cedat după o execuție de excepție a lui Kevin de Bruyne în minutul 70. După joc, Tuchel l-a criticat pe Lukaku: "A pierdut multe mingi fără a fi sub presiune și în circumstanțe foarte promițătoare", a spus Tuchel.
picture

De Bruyne, gol fantastic în Manchester City - Chelsea

"Bineînțeles că vrem să-l servim cu mingi, dar el este parte din această echipă și uneori trebuie să facă și el un serviciu. A avut o șansă uriașă de a înscrie.
El face parte din echipă, dar performanțele din atac, mai ales în prima repriză, au fost slabe. Am avut opt sau nouă acțiuni pe tranziție în atac în prima repriză și zero atingeri ale mingii în careu. Aceasta este o mare problemă", a mai declarat Tuchel.
Lukaku a avut o ocazie mare de a înscrie în minutul 47, dar șutul lui dintr-o poziție foarte bună a fost respins de Ederson. Belgianul a marcat doar 4 goluri în ultimele 18 meciuri pentru Chelsea.
În perioada festivă, Big Rom a stârnit un uriaș scandal, după ce a acordat un interviu neautorizat pentru Sky Italia. El a susținut atunci că se simte nefericit la Chelsea și a criticat modulul tactic al lui Tuchel. Ulterior, Lukaku și-a cerut scuze și a revenit în echipa de start la Chelsea. Va fi interesant însă de urmărit în următoarele zile cum va reacționa atacantul belgian la criticile managerului.

Tuchel încă nu îi acordă titlul lui Man City

Thomas Tuchel a refuzat totuși să admită că titlul în Premier League s-a decis în acest sezon. "Am fost activi și agresivi, doar am pierdut jocul în urma unei acțiuni individuale. Nu am timp să-mi pierd energia uitându-mă la clasament. Jucăm marți cu Brighton și trebuie să fim pregătiți. Dacă City continuă să câștige, vor fi campioni, dar nu vom renunța niciodată la luptă. Am câștigat meciuri împotriva lui City cu aceeași performanță pe care am avut-o astăzi, dar le poți și pierde, pe o execuție precum cea a lui Kevin De Bruyne.
Nu am avut calitatea pentru a marca noi primul gol și a pune presiune pe adversar", a mai spus Tuchel.
De partea cealaltă, Manchester City și-a trecut în cont a 12-a victorie consecutivă. "Am fost fericit să câștig împotriva lui Arsenal etapa precedentă, dar nu am meritat victoria. A fost foarte bine că am câștigat și astăzi, de data asta am meritat", a declarat Pep Guardiola după partidă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo