Antonio Conte a venit cu ambiții mari la Tottenham, dar italianul s-a lovit de multe impedimente în prima parte a mandatului său. Cu excepția câtorva jucători de mare valoare, Tottenham nu are un lot care să-i permită să lupte de la egal la egal cu marile forțe din Premier League, iar acest lucru nu este pe placul lui Conte.
Italianul și-ar fi dorit întăriri serioase în campania de transferuri din ianuarie, dar s-a ales cu numai doi jucători: Dejan Kulusevski și Rodrigo Bentancur. În plus, managerul a pierdut 4 jucători și nu a ezitat să critice precedentele campanii de achizții ale echipei, susținând că nu e normal ca jucătorii aduși recent să fie apoi împrumutați sau cedați definitiv.
Presa engleză susține că lui Daniel Levy nu i-a căzut deloc bine atitudinea tehnicianului și între cei doi există deja anumite animozități, care s-ar putea solda cu plecarea lui Conte la finalul sezonului. Conform The Telegraph, Levy se așteaptă ca italianul să nu mai continue din vară și are deja planul făcut pentru acest scenariu
Premier League
Harry Kane nu mai vrea să plece de la Tottenham! Ce a spus despre colaborarea cu Antonio Conte
16/05/2022 LA 13:32
Sursa citată menționează că șeful lui Tottenham îl vrea înapoi pe Mauricio Pochettino, care are șanse mici să continue la PSG, mai ales dacă nu va reuși să câștige Champions League. Argentinianul este și pe lista celor de la Manchester United, dar Levy speră să-l convingă să revină la Spurs, oficialul recunoscând practic faptul că a comis o eroare atunci când l-a îndepăratat de la club, în 2019.
Citește și:

Harry Kane, hotărât să plece dacă Antonio Conte nu e susținut

Eventuala plecare a lui Conte ar aduce probabil și plecarea lui Harry Kane. Atacantul a fost blocat de Levy în vara trecută, chiar dacă City a insistat pentru transferul său. Kane este impresionat de modul de lucru al lui Conte și e gata să rămână în continuare la club, însă numai dacă italianul va fi susținut de conducere.
Prin susținere se înțelege o campanie de achiziții de răsunet în vară, care să întărească serios echipa. Conte nu e genul de antrenor care să lupte pentru locuri de Europa League sau Conference League, iar dacă nu va primi întăriri, cel mai probabil va pleca. Acest lucru l-ar face și pe Kane să-și dorească din nou să părăsească clubul, iar de această dată conducerea ar putea accepta eventualele oferte.
Așadar, situația de la Tottenham este foarte delicată, iar rezolvarea problemelor se află în mâna proprietarilor. Dacă vor investi serios în vară, Conte va continua și Kane va rămâne și el. În caz contrar, Spurs va avea un nou antrenor și va rămâne probabil și fără cel mai bun jucător.
Ligue 1
Nici Zidane, nici Conte! L'Equipe anunță surpriza pregătită de PSG pentru înlocuirea lui Pochettino
13/05/2022 LA 14:12
Premier League
Son, dezamăgit de decizia lui Conte de a-l schimba în duelul cu Arsenal! De ce voia să continue
13/05/2022 LA 08:27