Problemele acute din loturile echipelor din Premier League a dus la amânări de partide pe bandă rulantă, iar acest fenomen continuă. Din etapa intermediară de la acest final de an fuseseră deja amânate două meciuri: Arsenal - Wolverhampton și Aston Villa - Leeds, dar liga a anunțat aseară că și duelul Everton - Newcastle va avea aceeași soartă.
Hotărârea a fost luată la cererea celor de la Newcastle, care au pierdut 3 jucători importanți după meciul cu Manchester United (1-1). Callum Wilson, Allan Saint-Maximin și Ryan Fraser s-au accidentat și s-au alăturat astfel unei lungi liste de indisponibili pentru Eddie Howe.
"Meciul lui Newcastle United de joi seară, în deplasare cu Everton, a fost amânat în urma cazurilor de Covid-19 și a acceindetărilor din prima echipă a"coțofenelor". O serie de jucători și membri ai staff-ului au dat rezultate pozitive în timpul testelor PCR de rutină din ultimele zile, în timp ce mai mulți jucători au suferit accidentări în timpul acestei perioade extrem de încărcate.
Premier League
Scandal uriaș la Arsenal, după eșecul cu Newcastle! Unul dintre lideri și-a făcut praf coechipierii
ACUM 19 ORE
În consecință, Newcastle United a depus o cerere oficială la Premier League pentru a amâna meciul de joi de pe Goodison Park, iar aceasta a fost aprobată de Consiliul de administrație al Premier League. Newcastle United dorește să le mulțumească celor de la Everton și șefilor Premier League pentru înțelegere", a fost comunicatul emis de Newcastle, citat de Daily Mail.
Citește și:

Premier League, cel mai afectat campionat de noul val de Covid

Așadar, numărul meciurilor din Premier League amânate în ultimele trei săptămâni a ajuns la 16, iar situația de la multe echipe nu se prezintă deloc bine. Programul este la fel de încărcat și în continuare, astfel că sunt șanse mari ca și alte meciuri să fie amânate.
Serie interminabilă de amânări i-a făcut pe unii specialiști să considere că aceste decizii sunt luate mult prea ușor. În opinia multora dintre ei, cluburile ar trebuie să se descurce cu ce au în ciuda indisponibilităților, bazându-se mai mult pe jucătorii tineri de la echipele secunde.
Deocamdată, din prima etapă din 2022, care va începe chiar pe 1 ianuarie, nu a fost amânat niciun meci, dar e greu de crezut că toate jocurile se vor dispiuta normal ținând cont de numărul mare de cazuri de Covid care sunt anunțate de la o zi la alta.
Premier League
Haaland costa doar 60.000 de £, dar un club din Premier League l-a refuzat dintr-un motiv uluitor
15/05/2022 LA 09:50
Premier League
Răsturnare de situație în cazul lui Dybala! Agentul atacantului, la negocieri în Premier League
14/05/2022 LA 14:26