Philippe Coutinho traversează o formă bună la Aston Villa, unde a fost împrumutat până la finalul sezonului de către Barcelona. Formația lui Gerrard are o opțiune de cumpărare definitivă a brazilianului în valoare de 40 de milioane de €, dar se pare că nu o va activa.
Motivul principal este legat nu doar de suma de transfer, ci și de salariul jucătorului. Pentru a 2-a jumătate a acestui sezon, englezii îi achită doar o parte din salariu lui Coutinho, restul fiind suportat în continuare de Barcelona. Astfel, gruparea de pe Villa Park nu are resursele financiare pentru a-l lua definitiv pe Coutinho, iar de acest lucru ar putea profita Newcastle.
Citește și:
Premier League
Răsturnare de situație în cazul lui Dybala! Agentul atacantului, la negocieri în Premier League
14/05/2022 LA 14:26

Coutinho, dorit insistent de Newcastle

Saudiții care au cumpărat recent clubul de pe St.James' Park au cheltuit deja peste 100 de milioane de € în perioada de mercato din iarnă și sunt dispuși să investească masiv și în vară pentru a-i face lui Eddie Howe o echipă care să se bată pentru locurile de cupe europene.
În aceste condiții, Coutinho este o țintă serioasă, Newcastle având resursele necesare pentru a-i satisface pretențiile financiare jucătorului. Conform Mundo Deportivo, Barcelona oricum nu-l mai vrea și din acest punct de vedere nu ar exista mari probleme. Coutinho mai are contract cu Barcelona doar până în 2023 și ar putea accepta o ofertă de la Newcastle, mai ales dacă aceasta va fi una consistentă din punct de vedere financiar.
De când a revenit în Premier League, Coutinho a jucat 12 meciuri pentru Aston Villa, marcând 4 goluri și oferind 3 assist-uri.

Philippe Coutinho, magic pentru Aston Villa. Gol și pasă decisivă la scurt timp după ce a debutat

Pe lângă Coutinho, Newcastle insistă și pentru transferul lui Dominic Calvert-Lewin. Chiar dacă a avut un sezon sub așteptări, atacantul lui Everton este dorit insistent de Eddie Howe, iar oficalii "coțofenelor" sunt gata să achite în jur de 60 de milioane de € în schimbul său.
https://i.eurosport.com/2022/04/21/3359428.jpg
Fotbal
Cândva adevărate forțe, azi cu șanse mari să retrogradeze! Situația din Top 5 campionate din Europa
14/05/2022 LA 13:04
Premier League
Tricoul incredibil al lui Newcastle pentru deplasările de sezonul viitor! Cum îi "îmbracă" arabii
13/05/2022 LA 06:34