Articol scris de Andrei Nicolae
Coutinho s-a întors în fotbalul englez în ianuarie, după ce Barcelona l-a împrumutat la trupa din Premier League. Catalanii nu au fost mulțumiți de prestațiile jucătorului transferat cu 173 de milioane de euro de la Liverpool și au acceptat oferta celor de la Villa.
În tricoul "cormoranilor", Coutinho a devenit unul dintre cei mai buni mijlocași ai planetei și a contribuit la campania din Premier League a trupei de pe Anfield din 2014, când au fost la un pas de a câștiga titlul.
Premier League
Coutinho, primul jucător care pleacă de la Barcelona în vară! Ce sumă va plăti Aston Villa
11/05/2022 LA 19:29
Brazilianul pare ca începe să redevină jucătorul de acum câțiva ani, iar Carragher a observat acest aspect. "În cazul în care Coutinho își reconstruiește cariera și reputația la Villa sub comanda fostului său căpitan de la Liverpool, Steven Gerrard, va fi una dintre poveștile sezonului, iar meritele se vor duce către jucător și antrenor", a spus fostul internațional englez pentru cei de la The Telegraph.
Fostul coleg al lui Coutinho a continuat declarația sa și a spus că brazilianul nu ar fi ajuns pe Villa Park dacă Gerrard nu ar fi fost antrenorul echipei engleze. Carragher consideră că Aston Villa nu este o echipă care se află în concordanță cu abilitățile sud-americanului.
"Există numeroase motive pentru care transferul pare bun pentru ambele tabere, însă cu tot respectul pentru Villa, este curajos pentru Coutinho să facă o astfel de mutare. Este un brazilian care crede că locul său este la o echipă de Champions League, nu undeva unde încheierea campionatului în top 10 reprezintă un progres excelent.
Fără Gerrard, Coutinho nu ar fi venit la Villa. Este un semn bun că prioritatea sa este să se îndrăgostească din nou de fotbal, lucrând cu un antrenor care îl înțelege și care știe ce îl face bun", a adăugat fostul fotbalist.

Carragher a vorbit despre primul moment în care l-a văzut pe Coutinho

Legenda lui Liverpool a povestit și despre prima sa interacțiune cu jucătorul de 29 de ani, explicând ce l-a impresionat la brazilian.
"Când l-am văzut prima dată m-am întrebat dacă este prea plăpând pentru fotbalul englez. Însă calitățile sale, controlul mingii și viteza cu mingea la picior m-au făcut să nu mai am dubii, echipa lui Liverpool era menită să îl facă să dea tot", a declarat Carragher.
Coutinho are șansa să își arate din nou calitățile duminică, în duelul echipei sale cu Newcastle, programat de la ora 16:00.

Philippe Coutinho, magic pentru Aston Villa. Gol și pasă decisivă la scurt timp după ce a debutat

Liga
Luis Suarez vrea să se întoarcă la Barcelona! Ce i-au transmis oficialii clubului de pe Camp Nou
06/05/2022 LA 07:53
Premier League
Ei sunt jucătorii care au scris istorie în tricoul lui Liverpool! Topul celor mai buni fotbaliști
29/04/2022 LA 10:32