Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Coutinho, primul jucător care pleacă de la Barcelona în vară! Ce sumă va plăti Aston Villa

Bianca Dumitru

Publicat 11/05/2022 la 22:29 GMT+3

Barcelona și Aston Villa au ajuns la un acord privind viitorul lui Philippe Coutinho. Brazilianul va fi transferat definitiv de echipa lui Steven Gerrard pentru doar 20 de milioane de euro.

Als Trainer und Spieler wiedervereint: Steven Gerrard und Philippe Coutinho

Credit imagine: Getty Images

Philippe Coutinho a fost împrumutat la începutul acestui an de Barcelona la Aston Villa, echipă la care pare că se simte foarte bine. Brazilianul a adunat 16 apariții în tricoul englezilor și a reușit 4 goluri și 3 pase decisive, convingându-l pe Steven Gerrard să-și dorească transferul său definitiv.
Potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, cele două cluburi au ajuns la un acord în ceea ce privește viitorul lui Coutinho. Atacantul în vârstă de 29 de ani va fi transferat definitiv de Aston Villa pentru doar 20 de milioane de euro.
Suma este mult mai mică decât cea pe care catalanii au plătit-o pentru el în 2018 (135 de milioane de euro), când l-au cumpărat de la Liverpool, dar șefii de pe Camp Nou nu au vrut să-l piardă gratuit la finalul perioadei sale contractuale.
În plus, aceștia ar fi vrut să scape și de salariul lui Coutinho, pe care ar fi trebuit să-l plătească în cazul în care fotbalistul ar fi revenit la echipă și care se ridică la circa 8 milioane de euro.
Conform sursei citate, elementul cheie al transferului definitiv al lui Philippe Coutinho la Aston Villa a fost Steven Gerrard.
picture

Philippe Coutinho, magic pentru Aston Villa. Gol și pasă decisivă la scurt timp după ce a debutat

Citește și:

9 FOTBALIȘTI, OUT DE LA BARCELONA ÎN VARĂ

Pentru a-i putea aduce pe toți cei pe care și-i dorește, Xavi este dispus să renunțe la mai mulți jucători care nu l-au convins în ultimele luni. Potrivit jurnaliștilor de la Marca, cel puțin 9 fotbaliști vor pleca de pe Camp Nou. Neto, Clement Lenglet, Sergino Dest, Oscar Mingueza, Samuel Umtiti, Frenkie de Jong, Riqui Puig, Memphis Depay și Martin Braithwaite vor fi disponibili pentru transfer în perioada de mercato de la finalul actualei stagiuni.
În schimbul lui De Jong, care se află în atenția celor de la Manchester City și Manchester United, catalanii vor circa 70 de milioane de euro. Și Depay are pe urmele sale cluburi importante din Europa, printre ele remarcându-se Tottenham și Napoli.
În plus, Barcelona se va despărți de Luuk de Jong și Adama Traore, care au fost împrumutați pe Camp Nou în acest sezon, urmând să se întoarcă, în cel mai probabil caz, la echipele lor după încheierea stagiunii. De asemenea, Antoine Griezmann, împrumutat la Atletico Madrid, are șanse mari de a fi transferat definitiv de formația lui Diego Simeone.
În ceea ce îi privește pe Trincao și Miralem Pjanic, care sunt în prezent împrumuți la Wolves și Beșiktaș, aceștia ar putea continua la echipele pentru care au evoluat în actualul sezon. La polul opus, catalanii le-ar putea propune contracte noi lui Dani Alves și Ousmane Dembele.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo