Manchester City se pregătește pentru duelul cu Manchester United, din a 28-a etapă a Premier League, care va avea loc duminică, de la ora 18:30.
Înaintea derby-ului, fostul fotbalist Peter Barnes a vorbit despre revenirea lui Cristiano Ronaldo în Anglia, spunând că, din punctul său de vedere, portughezul a greșit atunci când a ales să se întoarcă la United.
Englezul în vârstă de 64 de ani, care a evoluat în trecut pentru ambele echipe din Manchester, este de părere că starul de 37 de ani ar fi trebuit să semneze cu formația lui Pep Guardiola, unde ar fi reușit să aibă prestații mai bune.
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
ACUM O ORĂ
Barnes a punctat că Ronaldo a avut în acest sezon evoluții foarte bune, dar a adăugat că, ținând cont de lotul lui Manchester City, lusitanul ar fi avut cifre mai bune dacă făcea alegerea "mai inspirată" de a se transfera pe Etihad.
"Statisticile pe care le are sunt excelente pentru un fotbalist de 37 de ani. Totuși, cred că la Manchester City avea probabil 25 de goluri până acum, pentru că jucătorii de acolo l-ar fi servit cu o ușurință mai mare. Aveau viziunea și tehnica pentru a-l pune în poziții foarte bune de a marca.
Cei de la Manchester United nu sunt la fel de buni la acest capitol. Sigur, nu mai are viteza de acum ceva ani. Probabil e frustrat pentru că nu are parte de sprijinul coechipierilor pe care îl avea înainte. Era mai bine pentru el dacă mergea la City, e clar", a declarat Peter Barnes, citat de Mirror.
Citește și:

CUM A RĂSPUNS GUARDIOLA LA ÎNTREBAREA "E CRISTIANO TERMINAT?"

Înaintea partidei dintre Manchester City și Manchester United, Pep Guardiola a susținut o conferință de presă, în care a analizat, printre altele, situația lui Cristiano Ronaldo, care deși s-a întors într-o formă bună la United, a început să stabilească recorduri negative și să nu mai impresioneze prin prestațiile sale.
Portughezul în vârstă de 37 de ani a fost sfătuit să se gândească la retragere, iar antrenorul celor de la Manchester City a fost întrebat acum dacă Ronaldo ar trebui să pună punct carierei, dacă crede că este "terminat".
Guardiola a evitat răspunsul direct, dar a lăsat să se înțeleagă că îl consideră în continuare pe Cristiano un fotbalist periculos, oferind un exemplu din meciul tur care a avut loc între cele două rivale din Manchester în acest sezon.
"Este unul dintre cei mai buni de 15 ani încoace, alături de Messi. Ce au făcut ei doi, n-o să mai vedem vreodată. Ca finalizator, este extraordinar și n-o să neg că a fost o bucurie să îl urmăresc în toți acești ani.
Trebuie să nu-i dăm voie lui Cristiano să se apropie de careul nostru, pentru că e aproape de neoprit. Îmi amintesc când am jucat pe Old Trafford și câștigam cu 1-0, controlam meciul. Prima dată când a primit mingea în careu a creat o ocazie, iar Ederson a avut o paradă incredibilă.
Nu atinsese mingea până atunci, dar aproape a marcat. Asta e calitatea pe care o are. Trebuie să îl controlăm. E foarte puternic și mental. A absorbit presiunea fără nicio problemă, pentru că mereu au fost așteptări de la el și a răspuns într-un mod pozitiv", a declarat Pep Guardiola, citat de Daily Star.
Meciul dintre Manchester City și Manchester United este programat duminică, de la ora 18:30, și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Fotbal
Guardiola a pus ochii pe un mijlocaș din Premier League! Cine e așteptat în locul lui Fernandinho
IERI LA 08:30
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
17/05/2022 LA 12:55