Pe 16 august 2003, în repriza a doua a meciului dintre Manchester United și Bolton din prima etapă a sezonului, Sir Alex Ferguson a introdus pe teren un tânăr portughez de doar 18 ani.
Cristiano Ronaldo, tânărul de 18 ani venit de la Sporting Lisabona, și-a făcut debutul la doar patru zile de la momentul în care Manchester United a anunțat transferul care a costat-o 12,2 milioane de lire sterline la vremea respectivă.
Premier League
Thomas Tuchel va primi buget de 200 de milioane de lire sterline pentru transferuri în această vară
ACUM 3 ORE
În minutul 61, tânărul de 18 ani care purta numărul 7, număr purtat de David Beckham, plecat în acea vară la Real Madrid, își făcea debutul pe "teatrul viselor". După ce primele atingeri de balon au arătat că Ronaldo era emoționat de importanța evenimentului, nu a trecut mult timp până când portughezul a uitat de emoții și a început să îi încânte pe spectatorii din Manchester.
În doar 29 de minute, tânărul Cristiano a obținut un penalty, i-a pus la încercare pe fundașii lui Bolton, i-a pus pe tavă o minge lui Van Nistelrooy și a fost implicat în golul patru marcat de Giggs. Ultima fază a acelui meci a fost marcată de o lovitură liberă pentru United, obținută de Ronaldo și executată tot de el, după ce s-a dus hotărât spre Phill Neville și i-a spus să îl lase pe el să execute lovitura liberă.

Ronaldo a câștigat tot ce putea la Manchester United

United, care era campioana în exercițiu, a câștigat acel meci cu 4-0. Cu toate acestea, lumea nu vorbea despre cele două goluri ale lui Ryan Giggs, despre meciul foarte bun făcut de Paul Scholes, ci despre noua achiziție făcută de Sir Alex Ferguson. În mai puțin de jumătate de oră, Cristiano Ronaldo i-a vrăjit pe fanii lui United, iar ce a urmat după acest meci de debut este istorie. În cele șase sezoane petrecute pe Old Trafford, Ronaldo a câștigat tot ce se putea alături de United: trei titluri în Premier League, două Cupe ale Ligii, o Cupă a Angliei, Campionatul Mondial al Cluburilor și trofeul UEFA Champions League.
"Fără îndoială a fost unul dintre cele bune debuturi pe care le-am văzut vreodată. Au fost mulți jucători de-a lungul timpului care au fost descriși drept următorul George Best, dar este pentru prima oară când a fost un compliment pentru mine", spunea în 2003 fostul mare jucător al celor de la United, Geroge Best, despre debutul lui Ronaldo.
În 2009, acesta părăsea Old Trafford. În vara acelui an, Real Madrid plătea 100 de milioane de euro pentru transferul lui Cristiano Ronaldo, o sumă record la acea vreme pentru un fotbalist.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
ACUM 19 ORE
Premier League
Preluarea clubului Chelsea. Oferta lui Todd Boehly va fi aprobată de Guvern în următoarele ore
IERI LA 13:34