Cristiano Ronaldo a marcat istoria fotbalului în ultimii 20 de ani, devenind una dintre cele mai importante figuri din sportul rege și nu numai. Performațele sale extraordinare de pe teren l-au transformat într-un adevărat idol pentru zeci de milioane de oameni, iar popularitatea sa este într-o dontinuă creștere.
Faptul că este atât de mediatizat l-a transformat pe Ronaldo și într-unul dintre cei mai bogați sportivi de pe planetă. Contractele uriașe pe care le-a avut la Real Madrid, Juventus sau Manchester United reprezintă doar o mică parte din banii câștigați de portughez de-a lungul carierei.
Jurnaliștii de la Marca anunță că starul lui United a depășit borna de 1 miliard de € câștigați din fotbal, contracte publicitare și afaceri personale. În prezent, lusitanul are un salariu de peste 600.000 de $ pe săptămână la Manchester United, ceea ce se traduce într-un venit anual de aproximativ 33 de milioane de $.
Premier League
Ronaldo, mesaj special după ce a depășit borna de 800 de goluri în carieră! Ce a postat portughezul
ACUM 13 ORE
Citește și:

Cristiano Ronaldo are o avere netă de 500 de milioane de $

Dar grosul banilor încasați de Ronaldo de-a lungul ultimilor ani provin din contracte de publicitate. Lusitanul are peste 366 milioane de urmăritori pe Instagram (record absolut pentru un sportiv) și peste 95 milioane pe Twitter, ceea ce îl face foarte atractiv pentru marile companii internaționale.
Numai în 2020, Ronaldo a încasat în jur de 45 de milioane de $ pentru că a reprezentat braduri precum Altice, Herbalife, DAZN, MTG, Clear Shampoo, Abbott sau Unilever.
Dincolo de contractele de sponsorizare și comerciale, Ronaldo a fost, de asemenea, proactiv în construirea propriilor afaceri pentru a genera câștiguri și mai mari. Spre exemplu, Ronaldo deține un imperi hotelier, condus de grupul Pestana CR7, în Funchal, Lisabona și care se va extinde în curând în alte orașe din întreaga lume.
În 2019, Ronaldo a continuat să-și extindă portofoliul de afaceri prin deschiderea unei clinici de transplant de păr în Marbella, după care s-a extins în alte 10 orașe din Portugalia, dar și în Madrid. Această afacere i-a adus câștiguri de pete 110 milioane de $ pe an.
Faptul că Ronaldo a depășit granița de 1 miliard de $ câștigați prin diverse metode, face ca averea sa netă să fie de circa 500 de milioane de $, lusitanul fiind cu siguranță unul dintre cei mai bogați sportivi de pe planetă.
îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Serie A
Transferul lui Cristiano Ronaldo de la Juventus la Manchester United, anchetat în Italia
ACUM 14 ORE
Premier League
Prima conferință a lui Ralf Rangnick în calitate de antrenor al lui Manchester United
ACUM 19 ORE