Cristiano Ronaldo a dus-o în spate pe Man United în acest sezon, chiar dacă cifrele sale sunt departe de cele din trecut. Portughezul a marcat o serie de goluri extrem de importante și este văzut adevăratul lider al echipei, deși banderola de căpitan îi aparține în continuare lui Harry Maguire.

Ronaldo a deschis scorul cu un șut superb în meciul dintre Manchester United și Brighton

Fundașul central a avut prestații mult sub așteptări în acest sezon și vocile care susțin că nu merită să fie căpitanul echipei s-au înmulțit serios în ultima vreme. Conform , Rangnick l-ar fi însărcinat pe Ronaldo să-i ia sub aripa sa pe jucătorii mai tineri din echipă, pentru a le oferi sfaturi și a-i ajuta să progreseze.
Premier League
Ronaldo, mesaj sugestiv cu privire la viitorul său! Cum a comentat venirea lui Ten Hag la Man United
14/05/2022 LA 08:56
De asemenea, antrenorul german ar fi avut o întrevedere cu Ronaldo și Maguire, în care i-a explicat fundașului că ar fi bine să renunțe la banderola de căpitan până în vară în favoarea lusitanului, asta pentru a fi ferit de presiunea sub care se află din cauza evoluțiilor slabe din ultima vreme.
Citește și:

Ronaldo, dorit căpitan de Rangnick! Maguire refuză să facă un pas în spate

Maguire nu e însă de acord, temându-se că va pierde definitiv banderola, astfel că în cadrul vestiarului este acum o ruptură serioasă. Maguire este deranjat că autoritatea sa în sânul echipei este redusă și se vede nevoit să fie mereu în umbra lui Ronaldo, care are cel mai greu cuvânt de spus.
Ronaldo l-a suținut public pe Maguire, în ciuda meciurilor slabe făcute de acesta, dar se pare că acest sprijin nu mai este la fel de acut în ultimele zile. Starul portughez și-a asumat rolul trasat de Rangnick și le oferă mereu sfaturi unor jucători ca Sancho, Rashford sau McTominay, lucru care îl face pe Maguire să se simtă marginalizat.
Ceilalți jucători ai echipei sunt acum prinși la mijloc în această "luptă" internă pentru putere. Pe de o parte, aceștia doresc să-i rămână fideli lui Maguire, dar în același timp sunt conștienți de influența lui Roaldo. Rangnick nu e dispus să ia o măsură radicală și pledează pentru medierea divergențelor, pentru ca nu cumva situația să degenereze.
"Inițial, Ronaldo le-a cerut jucătorilor să-l susțină pe Harry. Dar problema este că managerul vrea acum ca Ronaldo să fie mentor pentru toți jucătorii mai tineri. Asta îl pune pe Harry într-o situație dificilă, deoarece el este căpitanul, dar trebuie să urmeze orice spune Ronaldo, pentru a păstra o atmosferă bună.", ar fi afirmat o sursă din interiorul clubului pentru Mirror.
Harry Maguire, adus de Leicester în 2019 pentru 80 de milioane de £, a primit baderola de căpitan la Manchester United în urmă cu doi ani, de la fostul manager, Ole Gunnar Solskjaer.
Premier League
Ronaldo și Sadio Mane, excluși de pe lista scurtă pentru titlul de Jucătorul sezonului din Anglia
13/05/2022 LA 11:25
Premier League
David Beckham, sfaturi pentru United înainte de sosirea lui Ten Hag! Ce mesaj a avut pentru Ronaldo
09/05/2022 LA 08:23