Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cristiano Ronaldo, "război" total cu Transfermarkt.com! De ce a blocat lusitanul prestigiosul site

Nicu Savin

Publicat 27/01/2022 la 18:33 GMT+2

Cristiano Ronaldo este în general rezervat cu acțiunile sale din afara terenului, dar lusitanul a fost implicat în urmă cu ceva timp într-un episod tensionat în mediul on-line, fiind deranjat foarte tare de o postare a celor de la Transfermakt.com, site-ul care dă ora exactă în fotbal privind valoarea de piață a fostbaliștilor de pretutindeni.

Cristiano Ronaldo

Credit imagine: Getty Images

Transfermarkt.com este o bază de date extrem de complexă despre fotbaliștii, antrenorii și echipele din întreaga lume. Acolo se pot găsi informații despre toți jucătorii din lume, de la cel mai neînsemnat până la cel mai celebru, iar valoarea de piață a fotbaliștilor este deseori dată de experții care lucrează la această companie.
Cei de la Transfermarkt.com obișnuiesc să publice fel de fel de topuri pe rețelele de socializare, dar o astfel de postare l-a deranjat enorm pe Cristiano Ronaldo, ajungându-se la o dispută serioasă între lusitan și reprezentanții prestigioasei platforme.
În 2020, Transfermarkt.com a publicat cel mai valoros prim 11 format exclusiv din jucători reprezentați de celebrul impresar Jorge Mendes. Evindent, Cristiano Ronaldo nu putea lipsi din echipă, dar portughezul a luat foc atunci când a văzut că este cotat la "doar" 75 de milioane de €.
Citește și:

Ronaldo le-a dat "block" pe rețelel sociale celor de la Transfermarkt

După ce au publicat fotografia cu 11-le respectiv, cei de la Transfermarkt au alăturat mesajul: "Nu-l putem eticheta pe Cristiano pentru că ne-a blocat, după ce și-a văzut valoarea de piață".
Acum, la un an distanță de la acel episod, Christian Swartz, unul dintre reprezentanții Transfermarkt, a oferit un interviu pentru The Athletic, în care a explicat pe îndelete cum s-au desfășurat lucrurile.
Conform spuselor acestuia, Ronaldo le-a cerut explicații celor de Transfermarkt, iar aceștia i-au spus că valoarea de "doar" 75 de milioane de € se datorează și vârstei sale înaintate, exemplificând că dintre jucătorii cu vârste similare, starul care pe atunci juca la Juventus era de departe cel mai bine cotat. Ronaldo nu a fost convins de acel argument și a blocat contul celor de la Transfermarkt.
"El a trimis mai întâi un mesaj oamenilor noștri care se ocupă de rețelele sociale, cerând explicații. Aceștia i-au spus că dintre jucătorii cu vârste atât de înaintate, el este de departe cel mai valoros. Era o diferență de aproape 50 de milioane de € între el și ceilalți jucători trecuți de 33 de ani. Dar el ne-a răspuns cu niște zâmbete și apoi ne-a blocat", a declarat Christian Swartz, citat de Marca.
Din echipa publicată atunci, Ronaldo era al doilea cel mai valoros fotbalist, după Bernardo Silva, care era cotat la 100 de milioane de €. De menționat că peste numai un an de la acel episod, Ronaldo a fost cedat de Juventus la Manchester United pentru aproximativ 20 de milioane de €, dar suma nu reflectă neapărat valoarea lusitanului, pentru că deja intrase în ultimul an de contract, iar torinezii și-au dorit să scape de salariul său imens și să recupereze și o parte din cei 100 de milioane de € plătiți lui Real Madrid pentru atacant în 2018.
În prezent, Ronaldo este cotat la 35 de miliaone de € de site-ul transfermarkt.com.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo