Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cristiano Ronaldo și-a anunțat șefii că pleacă de la United! Champions League, singura șansă de a rămâne

Romeo Ene

Publicat 20/02/2022 la 14:26 GMT+2

Cristiano Ronaldo va pleca de la Manchester United dacă echipa sa nu va prinde un loc de Champions League la finalul sezonului, o adevărată lovitură pentru trupa lui Rangnick.

Cristiano Ronaldo of Manchester United looks on during the Premier League match between Manchester United and Brighton & Hove Albion at Old Trafford on February 15, 2022 in Manchester, England.

Credit imagine: Getty Images

Conform Mirror, Manchester United nu se va împotrivi în cazul în care Cristiano Ronaldo va decide să plece din vară de la echipă, în eventualitatea unei ratări a unui loc care trimite în grupele UEFA Champions League.
În prezent, în interiorul clubului s-a căzut de acord asupra faptului că aducerea portughezului înapoi la United după 11 ani petrecuți la Real Madrid și Juventus a fost o greșeală determinată atât de factori comerciali, cât și de concurența cu Manchester City, care l-a dorit foarte mult pe Ronaldo.
Toată lumea avea așteptări imense de la atacantul de 37 de ani. United era văzută drept o echipă care s-ar fi luptat pentru câștigarea Premier League și Champions League, cu acesta pe teren, însă mai mult a dezamăgit în acest sezon.

Ronaldo, pe picior de plecare de la Manchester United

După demiterea lui Ole Gunnar Solskjaer, Ralf Rangnick a preluat echipa, fiind interimar, însă rezultatele au fost sub așteptări. Deși este golgheterul lui Manchester United, cu 15 reușite în acest sezon, Cristiano Ronaldo dă semne de uzură după ce a evoluat aproape 19 sezoane la cel mai înalt nivel.
Totuși, acum câștigătorul a 5 Baloane de Aur are de luat o decizie importantă, iar aceasta va depinde de parcursul echipei sale din acest sezon. Ronaldo nu își dorește să rateze UEFA Champions League, dar transferul la un alt clup de top ar putea reprezenta o altă problemă.
CITEȘTE ȘI:
Interesul lui City de a-l transfera a fost determinat de convingerea că Juventus era gata să-i permită să plece gratis. Dar United a plătit 13 milioane de lire sterline pentru el și i-a oferit atacantului un contract de 480.000 de lire sterline pe săptămână, care l-a transformat în cel mai bine plătit jucător din Premier League.
Acordul a inclus și un bonus potențial de 8 milioane de lire sterline, deși rezultatele lui United nu îi vor permite acestuia să le obțină, cel mai probabil. Nu există nicio clauză în contractul lui Ronaldo care să sublinieze ce s-ar întâmpla dacă echipa nu prinde UEFA Champions League. United va pierde deja un atacant la vară, Edinson Cavani va pleca, în condițiile în care îi va expira contractul. Anthony Martial este împrumutat la Sevilla, iar acesta nu își dorește revenirea pe Old Trafford, iar viitorul lui Mason Greenwood este incert, după ce a fost arestat din cauza faptului că și-ar fi abuzat partenera.
Pierderea lui Ronaldo nu intră în planurile conducătorilor, dar aceștia știu că ar fi imposibil să-l țină împotriva voinței lui. Din punct de vedere comercial, întoarcerea sa a fost un succes uriaș. Totuși, pe plan sportiv, United nu a reușit să se lupte cu șanse reale pentru câștigarea titlului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo