Arsenal este tot mai aproape de o revenire în Liga Campionilor, la sfârșitul acestui sezon. Formația lui Mikel Arteta a urcat pe locul 4 în Premier League, după victoria cu 3-2 la Watford, coroborat cu faptul că Manchester United a fost înfrântă cu 4-1 în derby-ul cu Manchester City. Londonezii au acum un punct avans, dar și trei jocuri mai puțin disputate.
Unul dintre artizanii realizărilor echipei Arsenal din ultima vreme este Bukayo Saka, tânărul internațional englez (20 ani), cel care a ratat ultimul penalty în finala la Euro 2020, contra Italiei. În acest sezon din Premier League, "tunarul" a marcat 8 goluri și a oferit 6 pase decisive, ceea ce înseamnă că a fost implicat direct la 34,14% din golurile echipei. Și cu Watford, Saka a pasat decisiv la primul gol al lui Martin Odegaard, apoi și-a adus echipa în avantaj la 2-1 cu o execuție superbă.
Premier League
Cristiano Ronaldo, în planurile lui Ten Hag! Ce așteptări are antrenorul de la starul lui United
ACUM 15 ORE

Bukayo Saka a învățat "mai mult" din acel penalty ratat în finala Anglia - Italia

Tânărul lui Arsenal a trecut rapid peste cel mai delicat moment al carierei de până acum, acel penalty ratat în Anglia – Italia la scorul de 2-3. Ulterior, el a devenit și victima abuzurilor rasiste.
"Cred că Bukayo a avut o experiență în vară pe care nu mulți jucători ar avea-o vreodată. Și cred că a fost grozavă pentru cariera lui, deoarece lumea fotbalului a arătat cât de mult îl place și cât de mult îl respectă", a declarat Arteta după victoria echipei sale la Watford.
Managerul echipei Arsenal consideră că acea ratare la Euro s-a întors în favoarea jucătorului, sugerând că i-a oferit un impuls suplimentar: "Cred că a fost un mare impuls pentru el să realizeze în momentele dificile că oamenii îi vor sprijini, iar clubul a făcut exact la fel. Ceea ce face deja este fenomenal. Nu citi prea mult, fă ceea ce faci.
Fotbalul este prioritatea lui în viață și poți vedea asta în fiecare zi la antrenament. Trebuie să continue să se comporte și să trăiască așa cum o face. ", a mai spus Mikel Arteta potrivit Daily Mail.
Cred că astfel de experiențe îți marchează cariera. Și ceea ce înveți din acele momente dificile este probabil mai mult decât dacă ai fi marcat acel gol.
Bukayo Saka a devenit un jucător exponențial la Arsenal și tinde să devină un titular indiscutabil și la naționala Angliei, în vederea abordări Cupei Mondiale de la finalul acestui an.
Premier League
Jurgen Klopp, supărat pe fanii lui Wolverhampton! Ce l-a nemulțumit pe german
ACUM 15 ORE
Premier League
Geniul lui Pep Guardiola! "Una dintre cele mai bune schimbări din istoria Premier League"
ACUM 20 ORE