În timp ce arbitrajul video este încă un vis în Liga 1, erorile de arbitraj sunt mult mai puține după introducerea VAR-ul în marile campionate. Iar ierarhiile sunt diferite. Cel puțin asta arată un studiu efectuat de publicația The Sun, după primele 7 etape din Premier League.
Fără tehnologia video, Chelsea, Everton și Brentford ar fi fost azi pe podium. În urma unor decizii luate cu ajutorul arbitrajului video, Top 3 în Premier League este ocupat de Chelsea, Liverpool și Manchester City.
SunSport a analizat cele 70 de meciuri jucate până acum și a stabilit care ar fi fost rezultatul în ierarhie fără modificările survenite în urma consultării VAR.
Premier League
Vedetele din Premier League vor să se renunțe la VAR!
02/10/2022 LA 07:47

Cum ar fi arătat clasamentul fără VAR în Premier League. Chelsea ar fi fost lider detașat

Chelsea ar fi fost tot pe primul loc, dar avantajul ar fi fost mult mai mare față de principalele adversare la titlu. Acum, londonezii au un punct în fața echipei Liverpool și două în fața lui Manchester City și Manchester United. Fără arbitraj video, băieții lui Thomas Tuchel ar fi avut 5 puncte avans față de cele trei rivale.
Pe locul al doilea s-ar fi aflat Everton. Formația lui Rafa Benitez ar fi avut un punct față de clasamentul real. Ar fi pierdut un punct cu Leeds United, dar ar fi luat cu două mai mult în partida din weekend cu Manchester United, dacă golul lui Yerry Mina la 1-1 nu ar fi fost anulat pe final.

Rezumatul partidei dintre Manchester United - Everton, din a 7-a etapă a Premier League

Brentford, una dintre revelațiile acestui sezon, ar fi stat și mai bine fără arbitrajul video, pe locul 3, la 4 puncte de Chelsea. Același handicap față de lider îl înregistrează și acum, dar nou-promovata are cu 2 puncte mai puțin în ierarhia la zi și ocupă locul 7.
Dintre marile forțe, Arsenal ar fi fost pe locul 14, cu 8 puncte, în ierarhia fără VAR.
Oricum, în acest sezon au fost mai puține intervenții ale arbitrajului video comparativ cu sezonul 2021/22, cel puțin la offside nu s-a mai măsurat la milimetru. Implicit, numărul de decizii modificate s-a redus.
Șapte goluri au fost anulate în acest sezon, în comparație cu 10 goluri la aceeași datăîn ediția trecută. De asemenea, s-au acordat doar 8 penalty-uri după consultarea VAR, față de 10 lovituri de la 11 metri în primele 7 etape din stagiunea precedentă.
West Ham a avut cele mai multe răsturnări în favoarea ei, cu trei decizii schimbate, în timp ce Newcastle este la polul opus, cu patru decizii împotrivă. După rezultate, Burnley pare însă cea mai rănită, după ce a pierdut trei puncte mari cu Arsenal și Leicester, în urma intervenției VAR, mai notează sursa citată.
Premier League
Erling Haaland, lăsat perplex de Guardiola! "E o nebunie, nu înțeleg cum e posibil așa ceva"
01/10/2022 LA 12:30
Premier League
Brazilianul Richarlison, explicațiile trecerii sale de la Everton la Tottenham!
17/09/2022 LA 09:47