Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum arată cotele pentru titlul de golgeter în Anglia?

Marian Ursescu

Publicat 02/07/2022 la 14:58 GMT+3

După ce Mohamed Salah și-a prelungit contractul cu Liverpool, egipteanul e din nou ”băgat în seamă” de bookmakeri. Norvegianul Haaland e marele favorit

Erling Haaland

Credit imagine: Eurosport

Premier League va debuta în week-endul 5/7 august. Toată lumea așteaptă startul în cel mai spectaculos campionat al Europei. Ce se va schimba în Anglia, după transferurile făcute în această vară? Perioada de mercato e în plină desfășurare și se așteaptă alte mutări spectaculoase.
Manchester City și-a luat partea leului. Erling Haaland a fost transferat de echipa lui Pep Guardiola care a plătit 60 de milioane de euro celor de la Borussia Dortmund. La doar 21 de ani, rămâne de văzut cum se va adapta în Anglia atacantul norvegian.

Golgeter în Bundesliga

Haaland a jucat la Dormund trei sezoane și a terminat cu o medie formidabilă de goluri! În 89 de partide a marcat de 86 de ori pentru ”galben-negri”. Halland este cotat cu prima șansă și la câștigarea titlului de golgeter în Premier League. Are o cotă de 3/1.
Pe locul al doilea, cotă 4,5/1 este desemnat Mohamed Salah. Despre egiptean s-a zvonit că va părăsi Liverpool după cinci sezoane petrecute pe Anfield. Numai că atacantul și-a prelungit contractul și rămâne principalul om de gol pentru echipa lui Jurgen Klopp. În cele cinci ediții petrecute în Premier League, în 254 de apariții, ”Faraonu” a marca 156 de goluri. Salah a câștigat titlul în sezonul trecut, la egalitate cu sud-coreeanul Son Heung-min cu 23 de reușite.
golgeteri
Al treilea în topul șanselor la câștigarea trofeului pentru cel mai bun marcator se află Harry Kane, atacantul lui Tottenham. Are o cotă de 6/1. Este un obișnuit al acestui trofeu pe care l-a mai câștigat în 2016 și 2017 și 2021, cu 25, 29, respectiv 23 de goluri. În februarie 2021 a devenit cel mai prolific marcator din istoria clubului. În 386 de partide, în toate competițiile, a marcat 248 goluri.

Două vedete la egalitate

Top 5 al jucătorilor cotați cel mai bine la titlul de golgeter este ocupat de portughezul Cristiano Ronaldo, vedeta celor de la Manchester United, și de sud-coreeanul Son Heung-min, mijlocașul celor de la Tottenham. Ambii au o cotă de 10/1.
Ronaldo a marcat 18 goluri pentru ”diavoli” la primul său sezon de la revenirea în Premier League. A fost pe locul 3 la general, ceea ce nu este deloc rău. Primul a fost chiar Son Heung-min, asiaticul aflat la cel mai bun sezon în Anglia din cele 7 petrecute până acum. Son l-a depășit pe Salah deși nu joacă în postura de vârf pentru echipa sa.
În topul starurilor din Anglia, la titlul de golgeter, urmează în ordine:
6. Darwin Nunez (Liverpool) cotă 16/1
7. Gabriel Jesus (Manchester City) cotă 22/1
8-9. Diogo Jota (Liverpool) cotă 25/1
8-9. Jamie Vardy (Leicester City) cotă 25/1
10. Kevin De Bruyne (Manchester City) cotă 33/1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo