Jurgen Klopp este managerul momentului în fotbalul mondial. Cei mai mulți specialiști sunt de părere că Liverpool joacă azi cel mai bun fotbal din lume, ofensiv, direct pe poartă, iar cea mai bună dovadă în acest sens sunt cifrele. Dincolo de numărul mare de reușite pe toate fronturile, gruparea de pe Anfield este în cursă pentru a termina sezonul cu o cvadruplă istorică: Liga Campionilor, Premier League, Cupa Angliei și Cupa Ligii (competiție deja câștigată).
În spatele fiecărui om de mare succes se află și o mulțime de ani fără succes. Această zicală se potrivește probabil pentru managerul lui Liverpool, după cum a punctat ojbsport.com în urmă cu ceva timp. Iar pentru a susține această teorerie a prezentat un episod mai puțin știut. Faptul că Hamburg SV, un mare club din Germania, dar care se zbate de câțiva ani să revină în Bundesliga, l-a respins pentru că purta blugi rupți.

Cum l-a respins Hamburg SV pe Jurgen Klopp pentru că purta pantaloni rupți

Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
ACUM 5 ORE
Probabil că oficialii clubului german de la data respectivă au regretat ulterior, având în vedere ascensiunea lui Jurgen Klopp. A avut o perioadă frumoasă de început la Mainz, iar apoi a câștigat trofee mari cu Borussia Dortmund și mai ales cu Liverpool.
"În anul 2008, echipa germană Hamburg a avut șansa să-l semneze pe Jurgen Klopp ca antrenor, în timp ce acesta era managerul lui Mainz. Dar se pare că nu a fost impresionată de câteva lucruri pe care le-a văzut la el, de la fumat și maniere, până la faptul că managerul lui Liverpool purta blugi rupți.", a relatat sursa citată.
Jurgen Klopp este pe val, iar povestea prezentată mai sus nu este chiar recentă, dar este la fel de actuală. În timp ce managerul german este gata să facă istorie în luna mai, Hamburg ar putea rata pentru al patrulea an la rând promovarea în Bundesliga.
În 2008, Hamburg l-a urmărit îndeaproape pe Jurgen Klopp, i-a urmărit inclusiv stilul de viață. Concluzia a fost că antrenorul este un inadaptat din cauza aspectului său. "Motivul convingător al respingerii lui Klopp la Hamburg a fost pentru că acesta a purtat întotdeauna blugi rupți la club, lucru pe care Consiliul de conducere nu l-a acceptat", a mai relatat sursa citată. După tot acest studiu, postul de antrenor i-a fost predat lui Martin Jol.
Pe lângă câștigarea de trofee, Jurgen Klopp este binecunoscut pentru reputația sa de a crește jucători de talie mondială. El a fost creierul din spatele lui Robert Lewandowski. Mario Goetze, Andy Robertson, Trent Alexander Arnold sunt și ei ridicați de managerul german, care poate să ajungă la 8 trofee în total cu Liverpool, la finalul sezonului, de când a preluat echipa.

Jurgen Klopp a anunțat că va mai rămâne 4 ani la Liverpool

Iar palmaresul lui are toate șansele să devină și mai impresionant în următorii ani, având în vedere că tocmai și-a prelungit contractul până în 2026.
"Trebuie să fac un anunț. La fel ca dat trecută, unora le va plăcea, altora nu așa de mult. Dacă nu își va plăcea, nu te mai uita. Voi rămâne pentru încă doi ani. Și nu numai eu, nu! Toți antrenorii, ceea ce este foarte important. De ce? Asta este acum întrebarea... deoarece Ulla (n.r. soția lui Jurgen Klopp) vrea să rămână. Ca un soț bun, ce faci când soția ta vrea să rămâi? Rămâi.
Acesta nu este singurul motiv, dar este unul dintre motive. Știți că iubesc clubul nostru și este cel mai bun loc în care să te afli. Mă simt extrem de norocos. Cât sunt acum? Șase ani și jumătate de când FSG a crezut că e o idee bună să aducă un tip german, așa că iată-ne.
Vom mai sta pentru încă doi ani, ceea ce înseamnă încă patru, din acest moment. Wow! Asta e o perioadă lungă în fotbal. Sper că ne vom bucura cu toții de timpul petrecut împreună", a transmis Jurgen Klopp, ieri, într-un mesaj postat pe contul de Twitter al celor de la Liverpool.
https://i.eurosport.com/2022/04/26/3362450.jpg
Premier League
Ten Hag renunță din start la doi jucători de la United! Au costat împreună peste 90 de milioane de €
ACUM 18 ORE
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
ACUM 20 ORE